Раденковић: Настављамо борбу

Након краткотрајног резултатског успона, крагујевачки суперлигаш се вратио у зону сумрака. Пораз од Колубаре на “Чика Дачи” дошао је крајње неочекивано, у тренуцима када се очекивала реакција екипе после незаслужено високог пораза у Горњем Милановцу, тако да је Раднички 1923 сада у истој ситуацији у каквој је био пред утакмицу са Вождовцем.

Стратег “црвених” Владимир Раденковић констатовао је да његова екипа никако не успева да дође до одређене константности у играма и резултатима, али да овај пораз, ма колико болан био, неће унети немир у редове крагујевачког суперлигаша.

Мислим да је екипа Колубаре много мотивисаније ушла у утакмицу. Ми смо у другом полувремену успели да дођемо до праве енергије, али нисмо имали довољно мирноће да анулирамо заостатак. Жао ми је публике која је данас дошла на “Чика Дачу” да нас подржи у нашем настојању да направимо одређени искорак у односу на утакмицу са Металцем. Настављамо борбу, нисмо клонули духом, имамо добру позицију на табели и солидну бодовну залиху, а ова репрезентативна пауза добро ће нам доћи да мало дођемо к себи и да се реорганизујемо, како бисмо поново изашли на прави пут – истакао је Раденковић.

Лазаревчани су победом на гостовању у Крагујевцу окончали период резултатске кризе и са много више оптимизма корачају у сусрет предстојећим такмичарским изазовима.

– Јако важна победа за нас, у врло специфичном тренутку, пред одлазак на првенствену паузу. Знали смо да нас очекује тешка утакмица против екипе која је у сличној ситуацији као и ми. Имали смо, условно речено, доста среће да се Мирић, који је “ударна игла” Радничког, повредио у раној фази утакмице, што нам је у великој мери олакшало пут ка освајању бодова. Мислим да смо у првом полувремену пропустили прилику да крунишемо бољу игру, као и да смо се након водећег гола несхватљиво повукли и допустили Радничком да се енергетски дигне. Ипак, успели смо да издржимо до краја, постигли смо други гол из контранапада у самој завршници утакмице и задовољни се враћамо са овог гостовања – изјавио је Дејан Ђурђевић, шеф струке Колубаре.

РФК1923 ТВ

P