Раденковић: Евидентан помак у игри упркос поразу

Дуго се крагујевачка публика није враћала са стадиона у Великом парку погнутих глава и “обешених носева”. Последњи пут се тако нешто догодило пре нешто мање од две године, када се на “Чика Дачи” “осладио” новосадски Кабел, а данас је то пошло за ногом и екипи Радника из Сурдулице.

Отворили су Сурдуличани утакмицу како се само пожелети може и рано дошли до вођства, које су стрпљивом и дисциплинованом игром успели да претворе у први овосезонски тријумф.

– Знали смо да нас очекује тешка утакмица против екипе која има велику подршку публике на свом терену. Ми смо добро ушли у утакмицу, из прве озбиљније акције постигли смо гол, а могли смо да до краја првог полувремена додатно увећамо предност. Екипа Радничког је у другом полувремену преузела теренску иницијативу, али смо ми одиграли дефанзивно јако добро и нисмо им допустили да нас озбиљније угрозе. Ова победа представља свакако велики подстицај за нас, посебно јер долази након серије од три узастопна ремија – констатовао је тренер Радника Игор Бонџулић.

Шеф струке Крагујевчана Владимир Раденковић не може бити задовољан исходом данашње утакмице, али оно што може да га храбри јесте очигледан помак у игри и приступу његове екипе у односу на дуел са Напретком у прошлом колу.

Евидентно је да смо подигли ниво игре у односу на претходну утакмицу у Крушевцу. То се посебно видело по акцијама и шансама у првом полувремену. Чак нас ни тај примљени гол у раној фази утакмице није превише пореметио и избацио из ритма. И у другом полувремену смо такође имали пар изгледних ситуација пред голом противника, а једино што могу да замерим мојим играчима то је изостанак мирноће у последњих 20-25 минута утакмице и то беспотребно прескакање средине терена у жељи да се што пре дође до противничког гола – сматра стратег крагујевачког суперлигаша.

РФК1923 ТВ

P