Омладинци прижељкују успешнију сезону

Наша омладинска селекција приводи крају припреме за почетак нове сезоне у Омладинској лиги Србије. Изабраници Дејана Јоксимовића су претходних месец дана интензивно радили на јачању кондиције и подизању нивоа такмичарске форме, како би што спремније дочекали старт нове првенствене трке.

Захваљујући одличним играма у финишу претходне сезоне, наши омладинци ће другу годину заредом имати прилику да се надмећу у најквалитетнијем рангу такмичења. И у новој такмичарској сезони циљеви остају непромењени и везани су превасходно за очување суперлигашког статуса.

Позитивна околност је то што за разлику од прошле сезоне, која је обухватала чак 38 кола и по чијем завршетку се чак шест тимова преселило у нижи ранг такмичења, на крају ове сезоне суперлигашко друштво напуштају четири најслабије пласиране екипе.

То ће Крагујевчанима у знатној мери олакшати пут ка остварењу зацртаног циља, али им и отворити простор да направе одређени искорак на табели у односу на претходну сезону.

– Ми смо прошле сезоне имали тај пех да смо јако слабо ушли у такмичење, чиме смо себе довели у позицију да до последњег кола стрепимо за опстанак. Свакако да ћемо то покушати да избегнемо у предстојећој сезони. У међувремену смо доселектирали постојећи играчи кадар момцима рођеним 2004. године, који ће имати право наступа за омладинску селекцију и у наредној сезони, тако да ћемо по мом мишљењу бити знатно конкурентнији у односу на претходну сезону. Опстанак у лиги је свакако апсолутни императив, а уколико нам се укаже прилика за бољи пласман на табели, сигурно је нећемо испустити – открива амбиције Дејан Јоксимовић, шеф струке омладинске селекције.

Афирмисање младих играча један је од главних приоритета омладинске школе клуба са “Чика Даче”. Чињеница да је овог лета припремама сениорског тима прикључено чак девет момака из млађих селекција јасно говори о степену поверења у омладинску школу, од које се очекује да у годинама које следе произведе још већи број талентованих играча за први тим.

– Чињеница да је велики број младих момака добио шансу на припремама првог тима представља без сваке сумње велику сатисфакцију за све нас из омладинске школе. То је знак да смо на правом путу, да у нашој школи има талентоване деце и да су људи који воде први тим препознали квалитет тих момака и указали им поверење. Уверени смо да ће у наредном периоду још већи број дечака из наше омладинске школе бити прикључен првом тиму – не скрива задовољство Јоксимовић, који већ пар година успешно руководи фабриком талената са “Чика Даче”.

Један од момака који је привукао посебну пажњу стручног штаба првог тима јесте талентовани дефанзивац Огњен Лакићевић, који је заједно са Урошем Арсенијевићем и Миланом Гвозденовићем овог лета потписао професионални уговор са нашим клубом. Лакићевић истиче да му је велика част што је имао прилику да тренира са сениорском екипом и да га то додатно мотивише да истраје на путу свог фудбалског усавршавања.

– Припреме са првим тимом за мене лично представљају феноменално искуство. Свако од нас млађих играча наишао је на више него срдачан дочек од стране искуснијих првотимаца. Сви су се трудили да нам олакшају тај процес привикавања тренинзима првог тима и били су нам константна подршка све време – истиче Лакићевић.

Млади дефанзивац, који је прошле сезоне био један од главних шрафова у игри популарних “ђаволчића”, нада се знатно успешнијој сезони у Омладинској лиги Србије.

Добро смо радили у припремном периоду, што ћемо надам се показати и у званичним утакмицама. Квалитет екипе није упитан и верујем да ћемо у предстојећој сезони успети да направимо одређени искорак на табели у односу на претходно првенство – уверен је Лакићевић.

Премијерну утакмицу у новој сезони Омладинске лиге Србије изабраници Дејана Јоксимовића одиграће у недељу, 15. јула, када ће на помоћном терену стадиона “Чика Дача” угостити београдски Вождовац. Почетак сусрета заказан је за 17 часова и 30 минута.

P