Прво у низу гостовања

Пред фудбалерима крагујевачког прволигаша је прво у низу од три узастопна гостовања у наредном периоду. “Црвени” ће у суботу од 15 часова одмерити снаге са Земуном, у оквиру 15. кола Прве лиге Србије. Обе екипе налазе се у резултатској кризи из које желе што пре да изађу, па треба очекивати занимљиву фудбалску представу на стадиону у Земуну.

Тешко је схватити шта се заправо догађа са изабраницима Дарка Војводића у задње време. “Црвени” су у последњих пет кола уписали три пораза, и што је интересантно, ни на једном од тих сусрета нису били надиграни.

Ипак, оно што “пара очи”, јесте податак да су фудбалери Радничког на последњих седам утакмица само два пута тресли мрежу ривала, и то једном након прекида, а други пут из казненог ударца. Несхватљиво је да ова екипа, која неспорно има квалитет, никако не може да реши проблем неефикасности. Дарко Војводић и његови сарадници из стручног штаба су испробали све могуће комбинације, али једноставно неће, па неће.

И против Новог Пазара су Крагујевчани створили неколико добрих прилика пред голом противника, које нису успели да реализују. Са друге стране, Пазарци су једну несмотреност наше одбране после прекида успели да казне и однесу сва три бода са “Чика Даче”.

После свега, поставља се логично питање: шта даље? На који начин поново покренути ауто, који је непланирано застао на свом предвиђеном путу? Најлакше је у овом тренутку критиковати, али то неће много помоћи овим момцима који носе дрес Радничког. Само ће им створити додатни притисак и још више “везати ноге” у наредним утакмицама.

На руку Крагујевчанима не иде ни распоред. Наиме, у наредних десетак дана “црвени” ће одиграти чак три утакмице ван свог “Чика Даче”, на којима ће покушати да поправе утисак из претходних пар кола.

Прво у низу гостовања је заказано за суботу, 19. октобар, у Земуну. Попут Крагујевчана, и Земунци се не могу похвалити завидном формом у последње време. Чак штавише, екипа Земуна има три бода мање у односу на Раднички и слабији пласман на табели.

Иако ће обе екипе у овај сусрет ући мотивисане жељом да што пре окончају резултатску кризу, не треба очекивати превише ефикасну фудбалску представу на стадиону у Земуну. Изабраници Дарка Војводића још увек не знају за тријумф ван свог “Чика Даче”, па ће ово гостовање бити идеална прилика да прекину тај негативни тренд резултата. Са друге стране, млада екипа Земуна, предвођена искусним тренером Ратком Достанићем, желеће да након шест “сушних” кола поново осети сласт победе.

Добра ствар за крагујевачки тим је што су се у тренажни процес поново вратили Немања Здравковић и Слађан Мијатовић, али питање је колико ће они моћи да помогну у суботу, док је наступ Стевана Ковачевића још увек под знаком питања.

Такође, треба очекивати добру атмосферу на трибинама, у режији “Црвених ђавола” и “Таурунум бојса”, две навијачке групације које су у братским односима.

Утакмица 15. кола Прве лиге Србије између Земуна и Радничког 1923 игра се у суботу од 15 часова на Градском стадиону у Земуну.

P