Први пролећни бодови за омладинце и кадете

После више од два месеца паузе, овог викенда настављена је сезона у лигама млађих категорија на територији Фудбалског савеза региона Западне Србије. Наши омладинци и кадети су на старту другог дела сезоне гостовали у Пожеги, где су, упркос очајним условима за игру, успели да упишу прве пролећне бодове против вршњака из Слоге. И док су омладинци славили са 3:1, кадети су се морали задовољити поделом бодова са борбеним домаћином – 1:1.

Први су на расквашен терен изашли кадети Слоге и Радничког 1923, који су по заиста немогућим условима за игру одиграли утакмицу 18. кола Прве кадетске лиге ФСРЗС.

Домаћин се боље снашао на блатњавом терену и први дошао до вођства. Ученици Душана Ђорђевића су се у наставку сусрета својски трудили да дођу до изједначења и пропустили су сијасет повољних прилика, пре него што су поготком Андреје Ристића у 59. минуту коначно дошли до егала – 1:1.

Овај резултат остао је на снази до истека свих деведесет минута игре, иако је наш тим последњих петнаестак минута сусрета одиграо са играчем више, након што је један од фудбалера домаћег тима зарадио искључење.

Пошто је након дуела кадетских селекција процењено да на истом терену не може да се одигра још једна утакмица, одлучено је да омладинци одмере снаге на главном терену стадиона Слоге.

Баш као и у сусрету кадета, и овога пута су Пожежани први дошли до почетне предности после једне муњевите контре средином првог полувремена.

На изједначење се чекало до 53. минута, када је Милошевић један одбитак сместио у мрежу домаћег тима.

Десетак минута касније уследио је пресудан догађај по даљи ток утакмице, када је брзоноги Васић изнудио црвени картон играча Слоге, што је у великој мери олакшало посао Крагујевчанима у наставку сусрета.

Директна последица догађаја из 63. минута била су два гола Вељка Цветковића, којим је наш тим дошао до вредна три бода на пролећној премијери и наставио трку са шабачком Мачвом за прво место на табели.

Наредног викенда обе селекције нашег клуба имаће улогу домаћина. Омладинци ће дочекати екипу Карађорђа из Тополе, док ће кадети играти са краљевачким Аполоном.

P