Прва победа “црвених” у Анталији

Након три узастопна ремија, фудбалери крагујевачког суперлигаша забележили су први тријумф на припремама у Анталији, и то у сусрету са бугарском Марицом 1921 из Пловдива. “Црвени” су славили са минималних 1:0 (0:0), а гол одлуке постигао је Никола Ристовић у 60. минуту.

Раднички 1923 је на овој утакмици наступио у комбинованом саставу, са само две измене у другом полувремену. Очигледно да је стратег Крагујевчана Зоран Милинковић желео да сачува главнину својих снага за сутрашњу проверу против украјинске екипе Рух Лавов.

Бугарски тим био је знатно бољи и конкретнији у првих 45 минута утакмице. Први се у изгледној шанси пред голом Радничког 1923 нашао Аврамов, који је остао усамљен на рубу петерца, али је лопта након његовог ударца погодила Филиповића и одбила се изван граница казненог простора крагујевачког тима.

Потом је Ангелов упутио снажан ударац са ивице шеснаестерца преко гола, а исти играч је из сличне позиције десетак минута касније уздрмао пречку.

На другој страни, фудбалери крагујевачког суперлигаша нису успели да створе иоле озбиљнију прилику пред голом бугарског тима у првом периоду утакмице.

Знатно бољу игру “црвени” су приказали у наставку сусрета. Максимовић је на самом старту другог полувремена пропустио да казни кардиналну грешку Симеона Вешева, да би потом покушао и Милош Видовић главом, али ни он није био довољно прецизан.

Мрежа бугарске екипе коначно се затресла у 60. минуту. Била је то акција као по концу, коју је повео капитен Радничког 1923 Стеван Ковачевић одложивши лопту на десну страну ка новајлији Јанковићу. Уследила је повратна лопта за Ристовића, који је прецизним ударцем са десетак метара, и то слабијом десном ногом, приморао противничког голмана на капитулацију.

Пропустили су Крагујевчани у финишу сусрета неколико повољних прилика да победу учине убедљивијом. Најбољу је имао Ђорђе Максимовић, који у ситуацији “један на један” није успео да надмудри голмана бугарског тима. Могао је потом и Ристовић по други пут да се упише у листу стрелаца, али је његов ударац са удаљености од 14 метара бравурозном парадом осујетио чувар мреже екипе из Пловдива.

Крагујевачки суперлигаш је ову утакмицу почео у следећем саставу: Раичевић, Милановић, Филиповић, Јанковић, Пецељ, М. Видовић, У. Видовић, Ковачевић, Ристовић, Максимовић, Бурмаз. Шансу су у другом делу утакмице добили и Давид Спасојевић и Огњен Лакићевић.

“Црвене” сутра очекује последња провера на припремама у Анталији, против украјинске екипе Рух Лавов.

P