Пролећна рапсодија “ђаволчића”

Сјајним играма и резултатима у пролећном делу сезоне, наша омладинска селекција је другу годину заредом успела да избори опстанак у Омладинској лиги Србије. Популарни “ђаволчићи” су везали десет утакмица без претрпљеног пораза, па су од потенцијалног кандидата за испадање из лиге дошли у позицију да се четири кола пре краја првенства боре за место при самом врху табеле.

Да је тренер омладинске селекције Дејан Јоксимовић од почетка сезоне имао на располагању све адуте, крагујевачки тим би, судећи по резултатима у пролећном делу такмичења, био у озбиљној конкуренцији за титулу омладинског првака Србије.

Томе у прилог говоре и бројке. Наиме, Крагујевчани су јесењи део сезоне, који је обухватао седамнаест утакмица, окончали са 20 освојених бодова, док су у претходних девет пролећних кола инкасирали бод више (21).

– Ја ниједног тренутка нисам сумњао у опстанак у лиги, нарочито када су екипи поново прикључени играчи који су током јесењег дела сезоне били при првом тиму. Они су подигли квалитет читаве екипе на један виши ниво и учинили је још конкурентнијом у односу на друге екипе у лиги. То је наравно захтевало и одређене корекције у моделу игре, пре свега у смислу јаснијег дефинисања улога у тиму, како би играчке врлине тих момака дошле до изражаја. На крају смо успели да остваримо свој првобитни циљ и са ове дистанце могу рећи да сам презадовољан овом сезоном – истиче стратег “ђаволчића” Дејан Јоксимовић.

Шумадинци тренутно заузимају шесту позицију на табели, са добрим изгледима да сезону заврше међу четири најбоље пласиране екипе на табели Омладинске лиге Србије.

– Наравно да ћемо се потрудити да сезону завршимо на што је могуће вишој позицији на табели. Резултати које смо ове сезоне постизали у директним дуелима са најбоље пласираним екипама на табели доказ су нашег квалитета и капацитета да се равноправно носимо са сваким ривалом у лиги. Настојаћемо да у ове преостале четири утакмице пружимо свој максимум и освојимо што је могуће већи број бодова, како бисмо на прави начин заокружили ову успешну полусезону – поручује Јоксимовић.

Мада је резултатски учинак и те како битан, сигурно да је афирмација играча основни кредо сваке омладинске школе. Због тога је недавно пристигли позив за талентованог штопера Николу Миличића на окупљање млађе омладинску селекцију Србије (играчи до 18 година старости) огромна сатисфакција за све људе из омладинске школе крагујевачког клуба.

– Поред резултата, најважније у целој овој причи је да смо скренули пажњу на пар дечака из наше школе, који представљају велику перспективу не само Радничког 1923, већ и српског фудбала. Један од њих је управо млади Миличић, који је позван на припреме млађе омладинске селекције Србије. Надамо се да ће у наредном периоду још неколицина наших дечака добити позиве са репрезентативним предзнаком – додао је Јоксимовић.

P