Арсенијевић отклонио све дилеме

Динамична и прилично ефикасна фудбалска представа виђена је данас на помоћном терену стадиона “Чика Дача” у дуелу наших омладинаца и њихових вршњака из Земуна. На крају су популарни “ђаволчићи” успели да оправдају улогу фаворита и упишу нове првенствене бодове на свој конто – 4:2 (3:1).

Већ након шеснаест минута игре Шумадинци су имали предност од три гола, па се чинило да се гостима из Земуна спрема права резултатска катаклизма.

Мрежу Земунаца први је затресао најбољи стрелац крагујевачког тима ове сезоне Андреја Ристић у 2. минуту. Штопер Никола Миличић је започео акцију са своје половине терена, а затим је проиграо Ристића, који је изашао “један на један” са голманом Земуна Давидовићем и рутински га савладао.

Само шест минута касније Ристић поново погађа мету. Овога пута у улози асистента нашао се Александар Петровић, чији је центаршут млади голгетер претворио у свој други погодак на утакмици, а укупно једанаести у сезони.

Потом је на сцену ступио вихорни Ђорђе Јовановић, који у 16. минуту поготком крунише лепу соло акцију по десној страни за великих 3:0.

Минут касније Земунци узвраћају преко Николе Јовановића, који користи тренутак непажње одбране домаћег тима и из другог покушаја вара Давида Спасојевића.

Имали су Крагујевчани потом доста прилика да увећају резултатску предност и отклоне све дилеме око победника данашњег сусрета, али их нису искористили.

Уместо тога, дошли су и ситуацију да након поготка Немање Чвора из једанаестерца у 70. минуту стрепе за коначан исход. Ипак, четири минута касније досуђен је казнени ударац у корист крагујевачког тима након прекршаја над Петровићем, који је у погодак претворио Урош Арсенијевић за коначних 4:2.

Данашњим тријумфом екипа тренера Дејана Јоксимовића успела је да се домогне високе шесте позиције на првенственој табели.

Наредни такмичарски изазов популарне “ђаволчиће” очекује предстојећег викенда на гостовању београдском Раду.

РАДНИЧКИ 1923 – ЗЕМУН 4:2 (3:1)

КРАГУЈЕВАЦ
Помоћни терен стадиона “Чика Дача”.
Гледалаца:
100.
Судија: Ненад Ђорђевић (Гуча).
Стрелци: А. Ристић у 2. и 8, Јовановић у 16. и Арсенијевић у 75. минуту из једанаестерца за Раднички 1923, а Јовановић у 17. и Чворо у 70. минуту из једанаестерца за Земун.
Жути картони: Миличић (Раднички 1923), Раденковић (Земун).

РАДНИЧКИ 1923: Спасојевић, Павловић, Д. Ристић, Гвозденовић (од 85. Гачевић), Миличић, Томовић, Јовановић (од 87. Николић), Арсенијевић, А. Ристић (од 69. Милетић), Милојевић, Петровић (од 87. Новичић).

ЗЕМУН: Давидовић, Лазаревић (од 85. Савић), Исидоровић, Чворо, Јовановић, Тешановић, Адеми (од 69. Костић), Раденковић, Мастиловић (од 60. Митић), Ерић (од 89. Станковић), Јазид.

P