Пролећна пловидба до мирне луке опстанка

Почетак пролећног дела сезоне у Омладинској лиги Србије наши омладинци дочекују решени да коначно искораче из зоне испадања и уплове у нешто мирније воде. Прва препрека на том путу биће им екипа суботичког Спартака, са којом ће одмерити снаге на пролећној премијери у недељу од 11 часова на помоћном терену стадиона “Чика Дача”.

Имали су “ђаволчићи” пуних осам недеља да спроведу у дело план и програм зимских припрема. Тренинзи су били јаког интензитета и изузетно захтевни, а сви играчи су показали висок ниво ентузијазма, радне етике и дисциплине, тако да спремно дочекују почетак пролећне трке за бодове.

За разлику од летњег периода припрема, када нам је ситуација са ковидом-19 у великој мери отежавала реализацију зацртаних планова, овога пута смо имали довољно времена и могућности да одрадимо све оно што смо замислили. Одиграли смо и десет пријатељских утакмица, које су нам помогле да стекнемо јаснији увид у могућности овог тима. Иако нам резултати нису били у првом плану, рећи ћу само да смо од тих десет утакмица добили шест, да смо три одиграли нерешено, а претрпели смо само један пораз, што је сасвим задовољавајући учинак, посебно када се узме у обзир квалитет ривала. Мислим да спремно дочекујемо старт пролећног дела сезоне и наставак борбе за опстанак у лиги – истиче Дејан Јоксимовић, шеф струке омладинаца.

Играчка селекција је током зиме допуњена неколицином квалитетних и перспективних играча. Из Чукаричког је стигао нападач Милош Миливојевић, конкуренцију у везном реду појачао је Душан Миловановић, придошлица из Металца, а ту је и млади голман Огњен Лукић, који тренутно чува мрежу првог тима.

– Гледали смо да доведемо играче који би нас учинили конкурентнијим у односу на остале екипе у лиги. Одлучили смо се за ова два-три момка, за које смо проценили да својим играчким и људским квалитетима могу да нам помогну у наставку сезоне. Брзо су се уклопили у нову средину и сигуран сам да ће испунити наша очекивања – додаје Јоксимовић.

Са 19 освојених бодова из 22 одиграна кола, “ђаволчићи” су тренутно први испод “линије испадања”. Од “безбедне зоне” дели их седам бодова, што свакако није недостижна дистанца, али изискује знатно већу константност у игри и резултатима, него што је то био случај у јесењем делу сезоне.

– Кључно је да будемо фокусирани на себе, да идемо утакмицу по утакмицу и настојимо да сакупимо што је могуће већи број бодова. Стицајем околности, у таквој смо ситуацији да не зависимо искључиво од својих резултата, али смо спремни да дамо све од себе како бисмо завршетак сезоне дочекали у безбедној зони – закључио је стратег Крагујевчана.

P