Поверење у крагујевачку струку: Дејан Јоксимовић на челу стручног штаба “црвених” са “Чика Даче”

Раднички 1923 ће у наступајућој суперлигашкој сезони, која стартује 9. јула, са клупе предводити Дејан Јоксимовић, тренер који је претпрошле сезоне увео “црвене” у највиши ранг такмичења, Линглонг Супер лигу Србије. Да се не ради о привременом решењу, већ да се на Јоксимовића озбиљно рачуна у дужем временском периоду, показује и потписивање двогодишњег уговора са крагујевачким стратегом.

О тренерским и људским квалитетима Дејана Јоксимовића не треба трошити превише речи. Ради се о једном од најцењенијих крагујевачких тренера данашњице, који због проблема са лиценцом није био у могућности да води прву екипу Радничког 1923 у суперлигашкој конкуренцији претходне сезоне.

Како је та баријера у међувремену успешно отклоњена, руководство крагујевачког суперлигаша одлучило је да Јоксимовићу поново понуди руковођење првим тимом, што је он са задовољством прихватио.

Иначе, Јоксимовић је дете Радничког, неко ко је играчки и тренерски стасао у клубу са “Чика Даче”. Био је капитен свих селекција крагујевачког клуба, у коме је и завршио своју играчку каријеру.

Након што је окачио копачке о клин, Јоксимовић се посветио тренерском позиву. Окушао се као тренер свих млађих селекција Радничког, од пионира до омладинаца, а једно време је радио и у Фудбалском клубу Аполон 4, чију је кадетску селекцију успео да уведе у највиши ранг такмичења.

Ипак, најзапаженије резултате Јоксимовић је бележио са омладинском селекцијом клуба са “Чика Даче”, коју је најпре вратио у најквалитетнији ранг такмичења, Омладинску лигу Србије, да би је у недавно окончаној сезони довео до високог шестог места на табели, што представља изузетан успех.

Уз Дејана Јоксимовића, и комплетан нови стручни штаб Радничког 1923 биће састављен од Крагујевчана, а чиниће га некадашњи шеф струке Дарко Милисављевић, затим кондициони тренер Александар Ђурић, тренер голмана Душан Јанковић и аналитичар Андреја Варићак.

Нови-стари шеф стручног штаба “црвених” сутра ће на стадиону “Чика Дача” обавити прву прозивку играчког кадра и повести екипу у сусрет новој суперлигашкој сезони.

РФК1923 ТВ

P