Лукић на Европском првенству за играче до 19 година

Омладинска репрезентација Србије, предвођена нашим младим голманом Огњеном Лукићем, успела је да се пласира на предстојеће Европско првенство за играче до 19 година старости, које ће се одржати у Словачкој од 18. јуна до 1. јула.

“Орлићи” су на другом, завршном квалификационом турниру у Холандији заузели прво место и тако изборили пласман међу осам репрезентација учесница предстојећег првенства Старог континента.

Изабраници селектора Александра Јовића су на старту турнира савладали домаћина Холандију са 2:1, уследио је реми са Украјином (1:1), а затим још једна победа, овога пута против селекције Норвешке у последњој утакмици турнирског програма (3:2).

С обзиром да је наша репрезентација на крају турнира имала идентичан бодовни скор и гол разлику као и селекција Украјине, као и да је њихов међусобни дуел окончан без победника, пресудио је фактор фер-плеја, односно мањи број жутих картона играча нашег тима.

Пласман на Европско првенство представља огроман успех за ову изузетно талентовану генерацију српских фудбалера, а посебно за нашег младог чувара мреже Огњена Лукића, који ће тако имати прилику да демонстрира своју голманску класу на највећем континенталном такмичењу.

Наша омладинска репрезентација играће у Б групи Европског првенства, заједно са селекцијама Енглеске, Израела и Аустрије. Другу групу чиниће репрезентације Словачке, Француске, Италије и Румуније.

Две најбоље пласиране репрезентације из обе групе пласираће се у полуфинале, док првих пет репрезентација на крају такмичења (полуфиналисти и победник дуела трећепласираних селекција у групи) стичу право учешћа на Светском првенству за играче до 20 година наредне године у Индонезији.

РФК1923 ТВ

P