Крагујевачки суперлигаш представио новог шефа струке Дејана Јоксимовића

Фудбалски клуб Раднички 1923 данас је званично представио нови стручни штаб на челу са Дејаном Јоксимовићем, 47-годишњим крагујевачким тренером који је претпрошле сезоне увео “црвене” у највиши ранг такмичења, Линглонг Супер лигу Србије. Јоксимовићев повратак на место шефа стручног штаба првог тима представља уједно и значајан заокрет у клупској политици суперлигаша са “Чика Даче” и зачетак једне нове, крагујевачке приче.

Према речима спортског директора Радничког 1923 Славка Перовића, избор Дејана Јоксимовића за новог шефа стручног штаба био је крајње логичан, посебно ако се имају у виду његови пређашњи резултати, што са омладинском селекцијом, што са првим тимом клуба са “Чика Даче”.

Са Дејаном Јоксимовићем и његовим стручним штабом који чине Крагујевчани започињемо једну нову крагујевачку причу. Јоксимовић је дугогодишњи војник клуба, неко ко је апсолутно заслужио да му се пружи озбиљна прилика на клупи првог тима. Ми смо се још пре неких седам дана договорили да он преузме кормило првог тима, али нисмо то желели одмах да обелоданимо из простог разлога јер смо имали превише посла око организације припрема, прелазног рока итд. Иначе, због недостатка профи лиценце Јоксимовић није био у могућности да води екипу у прошлој сезони, али како је у међувремену ова препрека превазиђена, сматрали смо да је потпуно логично да тренер који је екипу увео у Супер лигу поново преузме функцију шефа стручног штаба – изјавио је Перовић, који се и овом приликом захвалио Јоксимовићевом претходнику Ненаду Лалатовићу на свему што је учинио за клуб.

Нови стратег Шумадинаца Дејан Јоксимовић захвалио се управи клуба и спортском директору Перовићу на указаном поверењу, истакавши да је за њега велика привилегија то што ће имати прилику да се као тренер докаже у суперлигашкој конкуренцији.

– Заиста ми је велика част што ми се пружа прилика да предводим Раднички 1923 у суперлигашком рангу такмичења. Захвалан сам управи која је у мени препознала човека који ће са својом групом сарадника успети да изгура ову причу до краја. Пред нама је јако кратак период од четири недеље да припремимо екипу за почетак нове сезоне. Основна идеја је да кроз један нови модел игре и принципе које ћемо успоставити дођемо у позицију да се боримо за горњу половину табеле – поручио је Јоксимовић, коме ће у раду асистирати некадашњи шеф стручног штаба Дарко Милисављевић, затим кондициони тренер Александар Ђурић, тренер голмана Душан Јанковић и аналитичар Андреја Варићак.

Новоименовани шеф струке “црвених” открива да ће првом тиму бити прикључена неколицина талентованих момака из омладинске селекције, која је прошлу сезону окончала на високој шестој позицији у Омладинској лиги Србије, као и да се увелико ради на ангажовању играча који ће екипи донети екстра квалитет.

– Наравно да планирамо појачања на одређеним позицијама у тиму и гледаћемо да то буду играчи који ће нам омогућити да будемо још конкурентнији у односу на остале екипе у лиги. За сада је екипи прикључено неколико момака из омладинске селекције, који су својим радом, посвећеношћу и играчким потенцијалом заслужили да добију прилику да се докажу на једном вишем нивоу – додао је Јоксимовић, који ће данас у 17 часова на стадиону “Чика Дача” извршити прву прозивку играчког кадра и тако озваничити почетак летњих припрема.

Планирано је да фудбалери Радничког 1923 у Крагујевцу тренирају до 19. јуна, да би се потом пресели у Словенију, где ће обавити базични део припрема за нову суперлигашку сезону која стартује 9. јула.

РФК1923 ТВ

P