Последња јесења представа на “Чика Дачи”

Последњу утакмицу пред својом публиком на “Чика Дачи” у јесењем делу сезоне наш тим одиграће у петак од 13 часова, када ће у оквиру 22. кола Прве лиге Србије угостити београдски Синђелић. Крагујевчани у овај сусрет улазе након серије добрих игара и резултата, решени да се победом над популарним “орлићима” опросте од своје публике за ову календарску годину.

“Црвени” су протеклог викенда пружили сјајну игру на гостовању екипи Металца у Горњем Милановцу, али ипак нису успели да забележе трећу победу у низу. Међутим, ова утакмица још једном је показала да овај тим Радничког заиста има капацитета да се равноправно носи са најјачим тимовима у лиги. Крагујевчани су коначно почели да пружају партијe у складу са очекивањима својих симпатизера, који су у једном периоду сезоне, чини се, почели да губе поверење у овај тим.

Наравно, као што не треба падати у очај после пораза, тако је и погрешно правити еуфорију након серије добрих резултата. Оно што је, пак, најзначајнији продукт овог успона форме, јесте повратак самопоуздања међу играчима Радничког, који сада делују доста одлучније и ангажованије на терену.

На “црвенима” је да овакав приступ понове и у преостала два јесења кола, и да до одласка на зимску паузу додатно поправе свој бодовни скор.

Лига је изузетно квалитетна ове сезоне и свака утакмица је тешка и црпи огромну енергију играчима. Све је у глави и приступу обавезама, како на тренингу, тако и на утакмици. Морамо бити на жељеном нивоу у свакој утакмици, јер ћемо у супротном упасти у проблем – сматра вршилац дужности шефа стручног штаба Дарко Милисављевић, који је буквално “препородио” екипу Радничког у последња четири кола.

Предстојећи сусрет са Синђелићем, заказан у помало неуобичајеном термину, у петак од 13 часова, представљаће лепу прилику да Крагујевчани још једном потврде добру форму и уједно се на најлепши могући начин опросте од своје публике ове јесени.

Популарни “орлићи” су слабије пласирани на табели у односу на наш тим, а при том су изгубили три од последње четири утакмице у лиги. Синђелић је на претходних десет гостовања претрпео осам пораза и остварио две победе, против ОФК Жаркова и Новог Пазара.

Први међусобни дуел Радничког и Синђелића окончан је без голова, мада је наш тим био ближи победи. Интересантно је напоменути да је и на тој утакмици Крагујевчане предводио Дарко Милисављевић, пошто је пар дана раније прекинута сарадња са Дејаном Николићем.

Синђелић је коректна екипа, али мислим да смо у овом тренутку бољи од њих. У налету смо форме, играмо пред својом публиком и сматрам да уколико поновимо игру из претходна три-четири кола, можемо до три бода. Надам се значајној подршци навијача у петак, који су заиста били феноменални у Горњем Милановцу и ја се још увек најежим када се сетим атмосфере са те утакмице – истакао је неуморни Владимир Ћировић, који је против Металца пружио једну од најбољих партија од доласка у редове клуба са “Чика Даче”.

Утакмица 22. кола Прве лиге Србије између Радничког 1923 и Синђелића игра се у петак од 13 часова на стадиону “Чика Дача”, а улаз стаје 200 динара.

P