Пораз у дуелу са црногорским шампионом

Фудбалери Радничког 1923 поражени су од подгоричке Будућности на старту припрема у Старој Пазови, резултатом 1:2 (0:1).

Дуел са шампионом Црне Горе био је добар тест за изабранике тренера Владимира Раденковића, који до сада нису имали прилику да одмере снаге са противником таквог квалитета.

Подгоричани су из прве озбиљније акције на утакмици дошли до вођства. Божовић је у контри проиграо младог Ђукановића, који је лопту сместио иза леђа Лазара Раичевића.

На 2:0 повисио је Божовић поготком из једанаестерца у 55. минуту, да би Игор Вићентијевић у 76. минуту смањио заостатак крагујевачког тима. Имали су “црвени” у завршници утакмице лепу прилику да дођу и до изједначења, али је Бурмазов ударац главом са пет метара завршио поред стативе.

Наредну проверу фудбалери крагујевачког суперлигаша имаће у среду, 30. јуна, против руске екипе Крила Совјетов.

БУДУЋНОСТ – РАДНИЧКИ 1923 2:1 (1:0)

СТАРА ПАЗОВА
Стадион:
Спортски центар ФСС.
Стрелци: Ђукановић и Божовић за Будућност, а Вићентијевић за Раднички 1923.

БУДУЋНОСТ: Павличић, Влаховић, Баошић, Музуровић, Секулић, Ћетковић, Ђуричковић, Божовић, Ђукановић, Милић, Глобаревић. Играли су још: Вуковић, Дакић и Дашић.

РАДНИЧКИ 1923: Раичевић, Миликић, Филиповић, Дамјанац, Благојевић, М. Видовић, Арсенијевић, Јовановић, Ристовић, Мирић, Максимовић. Играли су још: Спасојевић, Варјачић, Ђорђевић, Лакићевић, Вићентијевић, Мухамед, Ћировић, Илић, Ристић, Бурмаз и Ковинић.

P