“Црвени” од данас у Старој Пазови

Након двонедељног рада у Крагујевцу, фудбалери Радничког 1923 данас се селе у Стару Пазову, где ће обавити завршни део припрема за повратничку сезону у Супер лиги Србије. “Црвени” ће у Старој Пазови боравити до 7. јула и за то време ће одиграти неколико веома јаких контролних утакмица против изузетно квалитетних противника.

Вагајући између потенцијалних дестинација за наставак припрема, Крагујевчани су се одлучили да то ипак буде нешто мирнија варијанта. Спортски центар Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, као један од најсавременије опремљених фудбалских центара у Европи, пружа фудбалерима Радничког 1923 могућност да у врхунским условима за рад додатно унапреде све оне елементе игре који се налазе у фокусу стручног штаба.

– Имали смо неколико опција када је у питању одлазак на припреме. Једна од њих био је Златибор, али је ова варијанта у самом старту отпала, с обзиром на пребукираност термина. На крају смо одлучили да то ипак буде Спортски центар у Старој Пазови, који нуди заиста феноменалне услове за рад и где ће екипа на миру моћи да се посвети даљем усвајању свих оних принципа игре на којима инсистира стручни штаб – појашњава Славко Перовић, спортски директор Радничког 1923.

Нису само Крагујевчани препознали све погодности овог јединственог фудбалског комплекса. У исто време када “црвени” буду радили на подизању форме за старт суперлигашке трке, у Старој Пазови ће се припремати и велики број домаћих и иностраних клубова, што екипи са “Чика Даче” пружа могућност да тестира тренутну форму кроз пријатељске дуеле са квалитетним ривалима.

У Старој Пазови нас очекује неколико јаких провера против екипа озбиљног квалитета. Прва је на програму већ данас против шампиона Црне Горе, екипе Будућности из Подгорице. За среду, 30. јун, планиран је двомеч са руском екипом Крила Совјетов, док за 3. или 4. јул још увек тражимо противника. Последњег дана боравка у Старој Пазови, 7. јула, одиграћемо још две припремне утакмице. Једна екипа играће против Инђије, а друга са Макаби Нетањом из Израела. Након тога следи повратак у Крагујевац, а за 10. јул је планирана генерална проба против Металца из Горњег Милановца – открива Перовић план и програм завршног дела припрема.

У крагујевачком клубу су задовољни досадашњим током припрема, а посебне похвале имају на рачун момака из омладинског погона, који су својим залагањем, дисциплином и жељом за константним усавршавањем оправдали указано поверење спортског сектора.

– Одавно се није десило да чак једанаест момака из наше омладинске школе добије шансу у првом тиму. То јасно показује нашу намеру да пружимо прилику деци из наше омладинске школе, која су то својим залагањем и добрим резултатима у млађим категоријама у потпуности заслужила. Наравно да је тешко за очекивати да ће сви ови играчи остати при првом тиму. Неки од њих ће се вратити у омладинску селекцију, неке ћемо проследити на позајмице у друге клубове, али ће сигурно неколицина тих младих момака добити прилику да носи дрес Радничког 1923 у суперлигашкој конкуренцији – децидирано поручује спортски директор Крагујевчана.

Подсетимо, сезона у Линглонг Супер лиги Србије стартује 17. јула, а “црвене” на суперлигашкој премијери очекује гостовање екипи Младости у Лучанима.

НА СПИСКУ ПУТНИКА ЗА СТАРУ ПАЗОВУ 26 ИМЕНА

Стручни штаб Радничког 1923, на челу са Владимиром Раденковићем, одлучио је да на други део припрема у Стару Пазову поведе 26 играча.

То су голмани Лазар Раичевић, Огњен Лукић и Давид Спасојевић, затим Стефан Филиповић, Александар Варјачић, Игор Вићентијевић, Милош Видовић, Урош Видовић, Владимир Ћировић, Марко Мирић, Огњен Илић, Ђорђе Максимовић, Никола Ристовић, Алекса Дамјанац, Неђељко Ковинић, Урош Благојевић, Борисав Бурмаз, Филип Миликић, Урош Арсенијевић, Ђорђе Јовановић, Сретен Ђорђевић, Огњен Лакићевић, Милан Гвозденовић, Андреја Ристић, Александар и Лука Петровић.

Са списка путника изостао је капитен Стеван Ковачевић, који ће се саиграчима придружити нешто касније.

P