Пионири срушили лидера у Краљеву

Велики подвиг остварила је пионирска селекција нашег клуба у 20. колу Шумадијско-рашке лиге. Наиме, ученици Саше Николића су на гостовању водећем Кикеру у Краљеву успели да дођу до сва три бода, и то захваљујући поготку Андрије Ристића у 71. минуту – 1:0 (0:0).

По други пут у сезони наша екипа „узела је меру“ комшијама из Краљева, које су до овог кола држале челну позицију на табели Шумадијско-рашке лиге. Интересантно је напоменути да су Краљевчани једина два пораза у досадашњем делу сезоне доживели управо од нашег тима.

Наши пионири пружили су сјајну партију и великом борбеношћу заслужено дошли до победе, која је могла да буде и убедљивија. Везни ред, који су чинили В. Николић, Лукић и Пантовић, правио је превагу на терену и успешно дириговао акцијама нашег тима, а одличан посао обавила је и одбрана, која трећу утакмицу заредом није капитулирала.

Тренутак одлуке догодио се у 71. минуту, када је Андрија Ристић утрчао у празан простор, затим се лепо ослободио свог чувара и прецизним лоб ударцем пребацио голмана Кикера. Поред овог поготка, Ристић је имао још пар добрих ситуација из којих је могао да затресе мрежу противника, али није успео да их искористи, баш као и његов клупски колега Михајло Пантовић.

Био је ово четврти узастопни тријумф изабраника Саше Николића у пролећном делу сезоне, којим су се учврстили на четвртој позицији са 40 освојених бодова.

Прилику да продуже свој победнички низ наши пионири имаће већ за викенд, када ће на свом терену дочекати екипу Новог Пазара.

P