Ослабљени Раднички 1923 излази на мегдан ТСЦ-у

Још један велики изазов је пред изабраницима тренера Дејана Јоксимовића. Након несрећног пораза у сусрету са београдским Партизаном протеклог викенда, фудбалери Радничког 1923 путују на крајњи север Србије, у Бачку Тополу, где ће сутра од 18.30 часова одмерити снаге са екипом ТСЦ-а, која је играма и резултатима у досадашњих осам кола истакла кандидатуру за висок пласман на табели.

Нису се Крагујевчани још увек помирили са олако испуштеним бодом на утакмици против Партизана. Дејан Јоксимовић и његови сарадници из стручног штаба покушали су да играчима одврате пажњу са пораза у сусрету са београдским “црно-белима” и преусмере је на дуел са ТСЦ-ом у Бачкој Тополи.

– Ми смо и пре дуела са Партизаном играчима јасно ставили до знања да је то утакмица у којој они немају пуно тога да изгубе, а могу да добију много. Сигурно да је тај несрећно примљени гол у финишу утакмице представљао велики психолошки ударац за играче, али мислим да су и они сами схватили да морају што пре да подигну главе, забораве на овај пораз и окрену се наредним утакмицама – поручује Јоксимовић.

Говорећи о квалитету предстојећег ривала, екипе ТСЦ-а, стратег крагујевачког тима истиче да је то јако добро организован клуб, који се већ неколико година уназад налази у самом врху српског фудбала.

– ТСЦ је клуб који поред значајних улагања у инфраструктуру, доста средстава издваја и за играчки кадар. И ове сезоне имају једну изузетно квалитетну екипу која се тренутно високо котира на табели. Тренерски печат мог колеге Жарка Лазетића је и те како видљив у њиховој игри, како у офанзиви, тако и у дефанзиви. Очекује нас, дакле, још једна изузетно тешка утакмица, али смо спремни да пружимо свој максимум у покушају да дођемо до позитивног резултата – додаје Јоксимовић.

Шеф струке крагујевачког суперлигаша најавио је и одређене корекције у тиму, како би се сачували играчки ресурси за наредне такмичарске изазове, а пре свега за сусрет са екипом Новог Пазара у понедељак на стадиону “Чика Дача”.

– Играчи су се на претходној утакмици против Партизана прилично потрошили, како физички, тако и емотивно. У складу са тим донели смо одлуку да за утакмицу против ТСЦ-а мало „промешамо карте“ и шансу пружимо неким играчима са мањом минутажом у претходном делу такмичења. Сигурно да ови момци имају квалитет да изнесу терет утакмице и да максималним залагањем на терену оправдају указано поверење – сматра Јоксимовић.

Крагујевачки суперлигаш биће значајно ослабљен на овом гостовању. На списку повређених играча налазе се капитен Марко Мирић, штопер Душан Цветиновић и неуморни Милош Видовић, док ће Урош Видовић паузирати због зарађеног црвеног картона на утакмици против Партизана.

Телевизија Арена Спорт директно ће преносити утакмицу из Бачке Тополе на свом другом каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложени снимак сусрета.

РФК1923 ТВ

P