Омладинцима измакла победа у Лучанима, кадети распуцани

Наши омладинци и кадети успешно су пребродили тешко гостовање у Лучанима, где су одмерили снаге са екипом Младости. Омладинци су били надомак победе над лидером Прве омладинске лиге ФСРЗС, али су се на крају ипак морали задовољити поделом плена (1:1), док су кадети били убедљиви и резултатом 4:0 преслишали Лучанце.

Ученици Дејана Јоксимовића пружили су и више него достојан отпор водећој екипи на табели и будућем члану Омладинске лиге Србије.

“Ђаволчићи” су повели поготком Обрадовића у 43. минуту и ту предност су успешно чували све до 90. минута, када је Виктор постигао гол којим је спасао домаћи тим пораза.

У сваком случају тренера Јоксимовића може да радује издање његове екипе у Лучанима, која је показала зубе и прекинула победничку серију екипе Младости.

Три кола пре краја сезоне у Првој омладинској лиги ФСРЗС, наша екипа заузима друго место са 57 бодова. Водећа Младост је сакупила 72 бода, док треће место припада шабачкој Мачви са 44 бодова.

Кадети настављају са одличним играма у Првој кадетској лиги ФСРЗС. Лучанска Младост била је нова “жртва” захукталих Крагујевчана, који су домаћина “изрешетали” са четири гола.

Блистао је троструки стрелац Никола Тимотијевић, а међу стрелце се уписао и Урош Арсенијевић.

Био је ово трећи узастопни тријумф пулена тренера Душана Ђорђевића, који су задржали треће место на табели са 51 освојеним бодом.

Наредног викенда обе наше селекције имаће улогу домаћина. Омладинци ће угостити вршњаке из ужичке Слободе, а кадете очекује градски дерби са Шумадијом 1903.

ПИОНИРИ ОКОНЧАЛИ СЕЗОНУ

Пионири су данас на помоћном терену стадиона “Чика Дача” требали да угосте екипу Мокре Горе, у утакмици последњег, 26. кола Шумадијско-рашке лиге. Ипак, до одигравања овог сусрета није дошло, будући да гости нису допутовали у Крагујевац, тако да је овај сусрет регистрован службеним резултатом 3:0 у корист домаће екипе.

Наши пионири су тако сезону у Шумадијско-рашкој лиги окончали на трећој позицији са 53 бодова, иза краљевачких клубова, Аполона и Кикера.

Сумирајући утиске поводом завршетка такмичарске сезоне, тренер ове генерације фудбалера Радничког 1923 Саша Николић истиче да је задовољан напретком и залагањем играча на утакмицама и тренинзима, и додаје да је пред овим младим момцима блистава будућност.

– Пласман на табели није нам био приоритет ове сезоне, већ нам је било важно да играчи кроз тренинге и такмичарске утакмице са вршњацима постепено напредују и стичу неопходно искуство. Мислим да је ова генерација 2004. годиште једна од најталентованијих у клубу и сматрам да ће у некој блиској будућности сигурно дати бар 2-3 играча за први тим Радничког, што је уосталом главни циљ наше омладинске школе. – подвукао је Николић.

P