Низ од десет узастопних утакмица без претрпљеног пораза наши омладинци прекинули су на данашњем гостовању екипи Рада у сусрету 27. кола Омладинске лиге Србије – 0:2 (0:0). У једној тврдој, правој првенственој утакмици, млади “грађевинари” су до тријумфа дошли у самој завршници сусрета, головима Пецарског и резервисте Милића.

Последњи пут су Крагујевчани туговали још крајем новембра прошле године, и то такође након гостовања Београду, када им је меру узела екипа Вождовца (0:1). Од тог момента чета Дејана Јоксимовића је везала десет утакмица без пораза, уз учинак од шест победа и четири ремија.

Деловало је у први мах да ће “ђаволчићи” успети да продуже овај низ непобедивости и на данашњем гостовању екипи Рада на Бањици, с обзиром да су након осамдесет минута игре мреже и даље мировале, али је Душан Пецарски поготком из слободног ударца у 82. минуту нагло променио ток утакмице.

Овај погодак потпуно је деморалисао изабранике тренера Дејана Јоксимовића, што је искористио резервиста у редовима београдског тима Марко Милић, који је само четири минута по уласку у игру ставио тачку на данашњи сусрет.

Шумадинци су тако пропустили прилику да додатно поправе свој тренутни пласман на табели, тако да за сада остају на шестој позицији са 41 освојеним бодом.

Наредног викенда “ђаволчићи” ће у оквиру 28. кола угостити екипу ТСЦ из Бачке Тополе.

РАД – РАДНИЧКИ 1923 2:0 (0:0)

БЕОГРАД
Стадион:
ФК Рад.
Гледалаца: 50.
Судија: Андрија Стојановић (Београд).
Стрелци: Пецарски у 82. и Милић у 87. минуту за Рад.
Жути картони: Јовановић, Арсенијевић (Раднички 1923).

РАД: Мартиновић, Пецарски (од 89. Звиздић), Рак (од 90. Алемпијевић), Стевановић (од 71. Крстић), Великић, Савић, Вујовић (од 83. Милић), Митић, Делибашић, Петровић (од 66. Ненадовић), Попесковић.

РАДНИЧКИ 1923: Спасојевић, Новичић, Д. Ристић, Гвозденовић (од 85. Гачевић), Миличић, Томовић, Јовановић (од 75. Николић), Арсенијевић (од 89. Драмићанин), А. Ристић (од 46. Милетић), Милојевић, Петровић (од 89. Шурлан).

P