Омладинци победом заокружили сезону

У последњој утакмици ове такмичарске сезоне у Првој омладинској лиги ФСРЗС, омладинци Радничког 1923 победили су на главном терену стадиона “Чика Дача” екипу Смедерева 1924 са минималних 1:0 (0:0). “Ђаволчићи” су током читаве утакмице “опседали” гол Смедереваца и пропустили су сијасет изгледних прилика, пре него што је капитен Филип Миликић у 72. минуту коначно затресао мрежу гостију и донео својој екипи три бода.

Право је чудо како су гости из Смедерева прошли са само једним примљеним голом на “Чика Дачи”. Домаћи тим је само у првом полувремену пропустио 3-4 стопостотне прилике да дође до вођства, мада се истакао и чувар мреже гостију Немања Јовановић, који је скинуо пар “зицера” Крагујевчанима.

Да ствари буду горе по домаћи састав, Филип Г. Петровић је у 67. минуту добио другу јавну опомену због приговора, па је наш тим последњих двадесетак минута провео са играчем мање на терену. Упркос томе, “ђаволичићи” су успели да “откључају браву” Смедереваца и победом се опростили од ове такмичарске сезоне, коју су окончали на другој позицији првенствене табеле иза лучанске Младости.

Тренер омладинске селекције Дејан Јоксимовић задовољан је оствареним учинком у овој сезони, уз напомену да је важније од резултата било прилагођавање ових младих играча захтевима сениорског фудбала.

Наша главна идеја пре почетка сезона била је да кроз овај ниво такмичења и одређене захтеве у игри помогнемо овим дечацима да што спремнији изађу на неки сениорски ниво. Надам се да ће неко од њих ускоро бити прикључен првом тиму, можда већ и у току предстојећег припремног периода. Свакако имају потенцијал да у некој перспективи буду ослонац екипе Радничког. – тврди Јоксимовић.

Иако је резултат био у другом плану, Раднички је дуго “дисао” за вратом и био једини прави конкурент лучанској Младости, која је врло амбициозно ушла у ову сезону са жељом да се докопа највишег ранга такмичења, у чему је на крају и успела. Ипак, двоцифрена бодовна разлика између ове две екипе свакако не представља реалан однос квалитета ових тимова, посебно ако се узме у обзир да је Раднички “одолео” Лучаницима у оба овосезонска сусрета.

– У првој утакмици против екипе Младости водили смо са 2:0, а онда примили два гола из пенала. У Лучанима смо такође имали вођство све до 90. минута, када је Младост изједначила. У сваком случају мислим да можемо бити задовољни такмичарским делом сезоне, посебно јер нама није био примарни циљ да јуримо виши степен такмичења. – истиче Јоксимовић и појашњава:

– Много је разлога за то. Један од њих је и то што ми немамо одговарајућу селекцију која би наследила ову генерацију и била кадра да игра Омладинску лигу Србије на одговарајућем нивоу. У том смислу, ми смо већ начинили одређене кораке ка јачању ове селекције, а да ли ће то бити довољно, видећемо током наредне сезоне. При том, постојећи ранг такмичења нуди нам више простора да ова деца напредују и постану кандидати за први тим. Мислим да је то у Омладинској лиги Србије знатно теже остварити, јер ту има далеко више резултатских притисака. Наравно, како будемо расли као клуб и јачали омладинску школу, доћи ћемо до тога да и пласман у Омладинску лигу Србије буде један од приоритета. – закључио је стратег “ђаволчића”.

РАДНИЧКИ 1923 – СМЕДЕРЕВО 1924 1:0 (0:0)

Стадион: “Чика Дача”
Гледалаца: 50
Судија: Никла Вујовић (Краљево)
Помоћници: Иван Вучићевић, Ранко Стојановић (обојица из Краљева)
Стрелац: Миликић у 72. минуту за Раднички 1923
Жути картони: Стојановић (Раднички 1923), Марјановић (Смедерево 1924)
Црвени картон: Ф. Г. Петровић у 67. минуту (Раднички 1923)

РАДНИЧКИ 1923: Ристовић, Павловић, Димитријевић (Јевтић), Филип М. Петровић, Миликић, Леповић, Ма. Стојановић, Ми. Стојановић (Костић), Матовић (Максимовић), Рејман (Обрадовић), Ф. Г. Петровић.

СМЕДЕРЕВО 1924: Н. Јовановић, В. Јовановић, Ранчић, Миленковић, Перић, Митић, Миланковић, Алентијев, Марјановић (Рељић), Филиповић (Гавриловић), Ћоровић.

P