Кадети окончали сезону у горњем делу табеле

Поразом на свом терену од вршњака из Смедерева 1924 (0:2), селекција старијих кадета Радничког 1923 окончала је такмичарску сезону у Првој кадетској лиги ФСРЗС. Екипа тренера Душана Ђорђевића је такмичење завршила на трећој позицији, иза Мачве и Новог Пазара, што је сасвим задовољавајући пласман.

У утакмици без већег резултатског значаја, Смедеревци су дошли до сва три бода головима Немање Пауновића и Луке Миленковића. Иако овај пораз није имао већи утицај на коначан пласман крагујевачког тима, остаје жал што су изабраници Душана Ђорђевића пропустили прилику да се на лепши начин опросте од своје публике за ову сезону.

Када се подвуче црта, може се констатовати да је ова генерација Радничког остварила сасвим солидан такмичарски резултат у овој сезони. Оно што је најбитније, напредак играча ишао је узлазном линијом, иако је било видних осцилација у њиховим преформансама током сезоне.

– Мислим да је коначан пласман на табели доста добар, будући да су двe боље пласиране екипе од нас, а то су Мачва и Нови Пазар, у овом тренутку знатно квалитетније. Напредак играча је приметан, иако можда не иде жељеном брзином. Ова селекција старијих кадета сада прелази у омладинску категорију која је знатно захтевнија, а на њима је да се на најбољи начин прилагоде наступајућим обавезама и покушају да се изборе за свој даљи статус. – констатује Душан Ђорђевић, тренер кадетске селекције клуба са “Чика Даче”.

Будући да је селекција млађих кадета освојила прво место у Другој кадетској лиги ФСРЗС, крагујевачки клуб ће наредне сезоне имати две екипе у Првој кадетској лиги ФСРЗС. То је уједно и лепа прилика да нешто млађи момци стекну рутину и драгоцено искуство у конкуренцији годину дана старијих играча.

Што је јаче такмичење, то је боље, јер се на тај начин стиче јаснији увид у потенцијал групе играча и појединаца. Једна екипа, 2003. годиште, биће носећа, док ће у другој играти годину дана млађи момци, који ће сигурно кроз утакмице са старијим играчима стећи драгоцено искуство. Време ће показати колики су крајњи домети ових момака. – додаје Ђорђевић.

Нова такмичарска сезона стартује у августу, тако да ће играчи имати довољно времена да се одморе, а стручни штаб и управа клуба да дефинишу приоритете у наступајућој сезони.

– У овој паузи настојаћемо да се мало пресаберемо, да видимо где смо и шта смо, па ћемо онда у разговору са управом клуба дефинисати циљеве и спремно ући у нову такмичарску сезону. – закључио је разговор Душан Ђорђевић.

РАДНИЧКИ 1923 – СМЕДЕРЕВО 1924 0:2 (0:0)

Први помоћни терен стадиона “Чика Дача”
Гледалаца: 50
Судија:
Филип Петронијевић (Крагујевац)
Помоћници: Милорад Лекић (Аранђеловац), Никола Обрадовић (Крагујевац)
Стрелци: Пауновић у 57. и Л. Миленковић у 79. минуту
Жути картони: Стојановић (Смедерево)

РАДНИЧКИ 1923: Жунић (Благојевић), Новичић, Стаменковић (Марковић), Радосављевић, Гвозденовић, Димитријевић (Милојевић), Арсенијевић, Симовић (Обрадовић), Ђорђевић (Милосављевић), Тимотојевић (Гачевић), Васић (Милутиновић).

СМЕДЕРЕВО: Ивковић (Вуксановић), Цветковић, Стојановић, Јовановић, Жикић, Милошевић, Л. Миленковић (Николић), Биберџић, Маринковић (В. Миленковић), Вуксановић (Марковић), Пауновић.

P