Омладинци хватају ритам за пролећни део сезоне

Недељу дана након првотимаца, са припремама је кренуо и омладински погон крагујевачког суперлигаша. На рапорт тренеру Дејану Јоксимовићу јавило се 22 играча, а изостали су само голман Давид Спасојевић и дефанзивац Огњен Лакићевић, који се налазе на припремама првог тима у Анталији.

“Ђаволчићи” ће комплетне припреме обавити у Крагујевцу, где имају све неопходне услове за рад. Уговорено је и неколико контролних утакмица, а прва је заказана већ за суботу, 22. јануар, против мађарског Хонведа у Будимпешти. До краја припремног периода омладинце Радничког 1923 очекује још шест провера, а ривали ће им бити Слога из Краљева, Металац из Горњег Милановца, Земун, Партизан, као и први тимови Сушице и Борца из Параћина.

– У овој уводној фази припрема акценат ће бити превасходно на стицању кондиције и развоју жељеног модела игре. Већ од суботе крећемо са одигравањем припремних утакмица, а први ривал биће нам мађарски Хонвед. Мислим да имамо сасвим довољно времена да се добро припремимо за оно што нас очекује у пролећном делу сезоне – сматра Дејан Јоксимовић, тренер омладинске селекције клуба са “Чика Даче”.

Играчки кадар за сада остаје непромењен, мада стратег Крагујевчана не искључује долазак новајлија.

– За сада нас нико није напустио, што је најважније. Имамо неколико играча на проби, који ће уколико задовоље наше критеријуме остати у екипи – додао је Јоксимовић.

“Ђаволчићи” су јесењи део сезоне у Омладинској лиги Србије окончали на дванаестој позицији, тик изнад зоне испадања, тако да ће им главни приоритет у наставку такмичења бити очување прволигашког статуса.

– Лига је прилично уједначена ове сезоне и свако сваког може да победи. Самим тим, очекује нас прилично тешка и исцрпљујућа борба за опстанак, али сматрам да уз добру игру и мало спортске среће можемо до зацртаног циља – закључио је Јоксимовић.

P