“Црвени” одлетели за Анталију

Подневним летом са београдског аеродрома “Никола Тесла”, фудбалери Радничког 1923 отпутовали су за Анталију, где ће обавити главни део припрема за пролећни део шампионата. Крагујевчани ће током две недеље, колико ће боравити у овом познатом турском одмаралишту, радити на подизању такмичарске форме, а планиране су и четири јаке провере против квалитетних ривала.

После дужег низа година, фудбалери Радничког 1923 зимске припреме обавиће изван граница Србије. У оптицају је било неколико различитих дестинација, а на крају се управа клуба са “Чика Даче” одлучила за турску Анталију, која ће и ове године бити зимска база већини суперлигашких екипа.

Двоумили смо се између неколико потенцијалних дестинација. У оптицају су биле Грчка, Хрватска и Словенија, али смо на крају ипак одлучили да то буде Анталија, где нам се пружају заиста изванредни услови за обављање припрема. С обзиром да ће нам ово бити прве припреме у иностранству након седам или осам година, потрудили смо се да све буде на једном високом нивоу, почев од смештаја, па до услова за тренирање. Заузврат од играча очекујемо максималну посвећеност и дисциплину – јасан је спортски директор Крагујевчана Славко Перовић.

Крагујевачки суперлигаш ће током боравка у Анталији одиграти четири припремне утакмице. Прва је заказана већ за 20. јануар против руске екипе СКА из Ростова на Дону. Три дана касније “црвени” ће се састати са пољском Вислом Плох, док је за 26. јануар предвиђен дуел са бугарским Спартаком из Варне. У последњој провери, која је планирана за 30. јануар, фудбалери Радничког 1923 одмериће снаге са украјинском екипом Рух Лавов.

– Ове четири утакмице добро ће доћи екипи да се додатно уигра и стекне неопходну такмичарску рутину. Верујем да ћемо по завршетку овог дела припрема подићи форму читаве екипе на један виши ниво, како бисмо спремно дочекали наставак првенства – додао је Перовић.

“Црвени” ће у Анталији боравити до 31. јануара, када је предвиђен повратак у Крагујевац, где ће обавити завршни део припрема за пролећни део шампионата, који стартује 12. фебруара.

НА СПИСКУ ПУТНИКА ЗА АНТАЛИЈУ 25 ИГРАЧА

Шеф стручног штаба Радничког 1923 Зоран Милинковић одлучио је да на припреме у Анталију поведе 25 фудбалера.

Поред тројице голмана Огњена Лукића, Лазара Раичевића и Давида Спасојевића, на списку путника су следећи играчи: Урош Благојевић, Огњен Лакићевић, Стефан Филиповић, Милан Милановић, Александар Варјачић, Љубиша Пецељ, Никола Ковачевић, Марко Јанковић, Милош Видовић, Урош Видовић, Милош Брновић, Милош Милисављевић, Стеван Ковачевић, Огњен Илић, Немања Томић, Никола Ристовић, Саша Јовановић, Марко Мирић, Вељко Трифуновић, Борисав Бурмаз, Војо Убипарип и Ђорђе Максимовић.

P