НИКОЛИЋ: „Играчи испоштовали договор из свлачионице“

После дерби утакмице 24. кола Прве лиге Србије између Радничког 1923 и Јавор Матиса, у службеним просторијама стадиона „Чика Дача“ одржана је конференција за медије, накојој су своје утиске сумирали тренери данашњих ривала Дејан Николић и Игор Туфегџић.

Шеф стручног штаба Јавор Матиса Игор Туфегџић сматра да је данашња утакмица била психолошки тешка за играче оба тима, а нарочито за његове пулене, који нису успели да одиграју на жељеном нивоу.

– Имали смо проблем приступа самој утакмици и дешавањима на терену. Након постигнутог гола у другом поолувремену нисмо успели да приведемо утакмицу жељеном крају. Уместо тога, довели смо себе у незгодну ситуацију, а епилог је могао да буде чак и гори по нас, будући да смо наспрам себе имали расположеног противника. Морамо детаљно да анализирамо неке ствари из данашњег меча, пре него што се окренемо припреми наредне утакмице са Новим Пазаром у среду. – поручио је стратег Ивањичана.

Тренер крагујевачког прволигаша Дејан Николић признаје да је генерално задовољан данашњим исходом и бодом у сусрету са једном од најбољих екипа у лиги, али и да жали за пропуштеним приликама његових играча, нарочито у првих 45 минута утакмице.

– Ми смо се у неким анализама пре утакмице помало и прибојавали Јавора, као једне од најквалитетнијих екипа у лиги са доста искусним играчима, која је прошле сезоне играла у Супер лиги. Сматрам да смо карактером, дисциплином у игри и агресивношћу успели да испарирамо Јавору и њиховом начину игре. Моји играчи су испоштовали оно што смо се договорили пред утакмицу, спровели све то на терену и освојили бод којим можемо бити задовољни, мада смо у првом полувремену имали 3-4 изузетно добре ситуације да дођемо до почетне предности. Чак смо и након изједначујућег гола имали пар добрих прилика да можда дођемо и до победе, али шта је ту је, задовољни смо и бодом, тако да се сада окрећемо наредној утакмици са Металцем. – истакао је Николић

И на овој утакмици тренер крагујевачког прволигаша се одлучио за формацију без класичног центарфора, са Лукићем у улози „лажне деветке“. Испоставило се да ова формула доноси жељене резултате…

– Лукић одрађује велики посао у нападу, што се могло видети и против Златибора и данас. Он је у стању да одради доста „прљавих“ фудбалских ствари, рецимо да задржи лопту, издржи дуел итд, а самим тим и омогући позицију Максимовићу, Тодоровићу, па и Вујасину, да озбиљније угрозе гол противника. – појашњава шеф струке Радничког.

Новинаре је занимало и због чега у стартних једанаест, изузев Поповића, нема места за остале новајлије пристигле у зимском прелазном року.

– Ми имамо одређену групу играча који су се уклопили у жељену физиономију игре која, као што се може приметити, за сада даје резултате. Момцима који су стигли у клуб ове зиме потребно је неко време да се прилагоде нашем систему рада и тежини овог такмичења. Они полако улазе у неки наш ритам и сигурно је да ће добијати шансу у наредном периоду. – додао је Николић.

P