Наша омладинска селекција уписала је и трећи узастопни пораз на старту сезоне у Омладинској лиги Србије. Упркос солидној игри у сусрету са екипом Младости из Лучана, “ђаволчићи” су поражени минималним резултатом 0:1 (0:0), па су тако остали приковани за зачеље табеле.

У увертири данашње утакмице на помоћном терену стадиона “Чика Дача”, омладинцима Радничког 1923 уручен је пехар за освајање првог места у Првој омладинској лиги ФСРЗС претходне сезоне.

Овај догађај додатно је мотивисао и обавезао “ђаволчиће” да пруже максимум својих могућности у сусрету са неугодном екипом из Лучана, која је у Крагујевац дошла да се брани и да из контри и полуконтри покуша да дође до поготка, у чему је на крају и успела.

И поред доброг темпа игре, прво полувреме није донело голове. Иако су младићи у црвеним дресовима већи део времена имали лопту у свом поседу, гости из Лучана били су конкретнији, те су у два наврата опасно припретили преко Коса и Марковића, али је оба пута одлично реаговао чувар мреже Крагујевчана Давид Спасојевић.

На другој страни, наш тим је углавном претио по бочним позицијама, где су дејствовали Ђорђевић и Јовановић, али без конкретнијег учинка у завршници.

Тренутак одлуке збио се у 59. минуту утакмице. Милановић се нашао пред голом Радничког 1923, да би се након интервенције одбране Крагујевчана лопта докотрљала до Марковића, који је прецизним ударцем са неких 11 метара донео вођство екипи из Лучана.

Имали су наши момци у наставку утакмице неколико изгледних прилика да дођу до изједначења, али нису успели да их материјализују. Симовић се два пута нашао у повољним позицијама пред голом Лучанаца, најпре у 65. минуту када је погодио пречку, а затим и у 74. минуту, када је са ивице петерца шутирао право у голмана Младости Жељка Самчовића, момка који је до пре пар година стајао на голу крагујевачког Аполона 4.

Када се све сабере, чини се да су “ђаволчићи” незаслужено изгубили бодове и да би подела плена на равне части представљала најреалнији епилог данашњег сусрета.

Омладинце Радничког 1923 већ за викенд очекује нови такмичарски изазов, на гостовању Спартаку у Суботици.

РАДНИЧКИ 1923 – МЛАДОСТ (ЛУЧАНИ) 0:1 (0:0)

КРАГУЈЕВАЦ
Помоћни терен стадиона “Чика Дача”
.
Судија: Никола Ђорђевић (Аранђеловац).
Стрелац: Марковић у 59. минуту за Младост.
Жути картони: Милошевић, Гвозденовић, Симовић (Раднички 1923).

РАДНИЧКИ 1923: Спасојевић, Павловић (од 76. Димић), Димитријевић, Радосављевић, Милошевић (од 68. Васић), Лакићевић, Гвозденовић, Милојевић (од 63. Арсенијевић), Јовановић, Ђорђевић, Симовић.

МЛАДОСТ: Самчовић, Станић, Јаковљевић (од 33. Старчевић), Ф. Жунић (од 63. Шопаловић), Милановић (од 92. Станисављевић), Перовић, Кос, Максимовић (од 69. Јојић), Марковић, Н. Жунић, Гудурић.

P