Млади Лукић појачао конкуренцију међу стативама

Фудбалски клуб Раднички 1923 од данас је јачи за младог и перспективног чувара мреже Огњена Лукића (17).

Огњен је први пут међу стативе стао као седмогодишњак у свом родном Михајловцу, потом је тренирао у Смедереву, да би са непуних 14 година постао полазник омладинске школе београдске Црвене звезде, у којој је провео три и по године.

Долазак у Раднички 1923 види као могућност за даљу афирмацију и прилику да стекне значајно искуство у сениорском фудбалу.

– Раднички 1923 је велики клуб са огромном традицијом и значајним такмичарским амбицијама. За сада је све како треба, задовољан сам како су ме саиграчи прихватили и надам се да ћу оправдати очекивања свих у клубу – поручио је на званичном представљању нови чувар мреже Крагујевчана.

Ангажовањем Лукића, клуб са “Чика Даче” је фактички “убио две муве једним ударцем”, с обзиром да ће млади голман моћи да помогне и омладинској селекцији, коју на пролеће очекују пресудне утакмице у борби за очување суперлигашког статуса.

– Огњен важи за једног од најперспективнијих чувара мреже свог узраста у Србији и јако смо срећни што смо успели да га приволимо у своје редове. Овим потезом показали смо да настављамо тренд довођења младих и талентованих играча, који у неким другим клубовима нису добили довољно простора да искажу сав свој потенцијал. Жеља нам је да наш клуб и убудуће буде одскочна даска за младе и талентоване фудбалере и да ћемо сви заједно на тај начин профитирати – поручио је спортски директор Радничког 1923 Славко Перовић, који је младом чувару мреже пожелео добродошлицу у клуб и том приликом му уручио дрес првог тима.

Према Перовићевим речима, план је да се лидер Прве лиге Србије до краја зимског прелазног рока додатно појача на позицији нападача, а није искључено ни довођење још неког младог и перспективног играча, који ће, попут Лукића, моћи паралелно да наступа и за омладински и за сениорски тим.

P