Милисављевић: Тешко је било вратити се након другог поготка Новог Пазара

Још један тежак пораз, још једна горка лекција за Крагујевчане. Након Војводине и Партизана, бодове са стадиона “Чика Дача” данас је однела и сјајна екипа Новог Пазара, која је тријумфом у срцу Шумадије преузела лидерску позицију на табели Моцарт Бет Суперлиге Србије.

Чета Владимира Гаћиновића је након одличног почетка утакмице и рано стеченог вођства препустила противнику теренску иницијативу, због чега је била кажњена у финишу првог дела сусрета, када је Немања Томић поготком из пенала донео Крагујевчанима изједначење са играчем мање на терену. Ипак, улазак неколицине свежих играча са клупе почетком другог полувремена вратио је Пазарце на курс ка победи, која је, по мишљењу искусног стратега, могла да буде још убедљивија.

– Одиграли смо одлично првих петнаест минута, створили једно 3-4 изгледне шансе из транзиције, пре него што смо постигли тај водећи погодак из пенала. Уследио је потом један слабији период у нашој игри, што је Раднички 1923 искористио да дође до изједначења. У другом полувремену смо са пар измена подигли ниво игре и успели да искористимо бројчану предност на терену. Мислим да смо на крају чак пропустили шансу да славимо и убедљивијим резултатом, али заиста немам право да будем незадовољан данашњим издањем моје екипе – изјавио је Гаћиновић након седме узастопне победе свог тима, која је пазарске “плаве” лансирала на чело табеле.

И док Пазарци славе, Крагујевчани лижу ране након још једног, трећег узастопног пораза, који их је додатно приближио зачељу табеле. Чињеница је да су Шумадинци платили цех лошем уласку у утакмицу и да су у константној јурњави за резултатским заостатком у првом полувремену остали без снаге за наставак сусрета, где је бројчана предност Пазараца дошла до потпуног изражаја.

– Ушли смо у утакмицу прилично смушено, уплашено, без праве енергије. Противник је то искористио да дође до вођства поготком из пенала, а ми смо на све то остали и са играчем мање на терену. До одласка на одмор успели смо да поравнамо резултат, али смо у другом полувремену примили још један гол из нашег поседа, после чега је било прилично тешко вратити се опет у утакмицу. Морамо да пронађемо начин да се издигнемо из тренутне ситуације, да гледамо напред и покушамо да се што боље спремимо за утакмицу у Крушевцу, где ћемо, надам се, наступити у комплетнијем саставу него данас – истакао је Дарко Милисављевић, први сарадник Дејана Јоксимовића у стручном штабу крагујевачког суперлигаша.

РФК1923 ТВ

P