Милинковић: Задовољан сам реакцијом екипе

Фудбалери Радничког 1923 коначно су успели да се помере са мртве тачке и након шест “сушних” кола допишу један, али јако вредан бод на свој, истина, прилично скроман бодовни конто. Утакмица у Суботици може да представља прекретницу сезоне за “црвене”, који сада са много више самопоуздања корачају у сусрет новим првенственим изазовима.

Непуних седам дана било је потребно Зорану Милинковићу да промени курс крагујевачког суперлигаша и преусмери га ка мирнијим водама. Снагом ауторитета и вештином врхунског педагога, искусни стручњак, иза кога су скоро две деценије тренерског стажа, успео је да стабилизује екипу са “Чика Даче” и врати јој онај изгубљени такмичарски дух са самог почетка сезоне.

– Честитао бих мојим играчима на освојеном боду, који је по мом мишљењу апсолутно заслужен с обзиром на све што су пружили на терену данас. Кратко смо заједно, али сам изузетно задовољан реакцијом и дисциплином екипе на данашњој утакмици, која је могла врло лако могла да крене у једном или другом смеру. И да је победио Спартак, и да смо ми славили на крају, то не би било незаслужено – оценио је шеф струке Шумадинаца.

Суботичани нису успели да се реванширају Крагујевчанима за пораз у претходном одмеравању снага, али су још једном показали да су изузетно добро укомпонована и квалитетна екипа, која заслужује место у горњој половини табеле.

– Изузев првих двадесетак минута утакмице, када је Раднички био бољи ривал на терену, остатак сусрета протекао је у потпуној доминацији моје екипе. Очигледно нам је фалило мало више дисциплине у завршницама појединих акција, како бисмо дошли у ситуацију да утакмицу лагано приведемо крају. На крају нас је стигла казна. Раднички је постигао тај гол после прекида у самој завршници утакмице и однео бод. Немам шта да замерим мојој екипи која је одиграла једну јако квалитетну утакмицу, али то овога пута очигледно није било довољно за сва три бода – изнео је своје виђење данашње утакмице Владимир Гаћиновић, тренер Спартака.

РФК1923 ТВ

P