Милинковић: Потпуни слом након другог примљеног гола

Уместо дуго чеканог тријумфа, фудбалери Радничког 1923 су у сусрету са крушевачком Напретком доживели нови првенствени неуспех, који је показао да још увек нису пребродили период резултатске кризе.

Стратег “црвених” Зоран Милинковић био је видно утучен након свог тренерског дебија пред крагујевачком публиком. Полагао је искусни стручњак велике наде у данашњу утакмицу, веровао да ће његова екипа успети да дође до врло важног тријумфа, који би јој подигао морал за наставак првенствене трке, али је на крају морао да честита противничком тиму на заслуженој победи.

– Мислим да је први период игре био јако добар. На време смо постигли гол, имали контролу над утакмицом и права је штета што ту бољу игру нисмо крунисали другим поготком, који би нас додатно стимулисао у наставку сусрета. Нажалост, десио се тај несрећни аутогол за изједначење, потом смо због неких наших индивидуалних грешака примили још један гол, након чега нам се игра у потпуности распала. Очигледно је да свака неповољна ситуација, као што је примљен гол, драстично спусти енергију читаве екипе, што није добро. Напредак је био бољи тим данас и заслужио је победу – прозборио је Милинковић по завршетку утакмице.

Крушевљани су по други пут у сезони “узели меру” Крагујевчанима и још једном оправдали епитет хита јесењег дела првенства.

– Очекивали смо овако тежак меч, јер смо знали да нас чека изузетно мотивисан домаћин иза кога је серија лоших резултата. Примили смо гол на самом почетку утакмице, али смо показали карактер, нисмо потонули након примљеног гола и успели смо да дођемо до изједначења. У другом полувремену смо постигли још један гол и преокренули резултат у своју корист, а да смо имали мало више концентрације у завршници, могли смо и до убедљивијег тријумфа. Много нам значи ова победа јер нас оставља у горњем делу табеле – истакао је Никола Стојановић, први асистент шефа струке Напретка Милана Ђуричића, кога су здравствени проблеми спречили да преводи крушевачки тим на данашњој утакмици.

РФК1923 ТВ

P