Линта: Због оваквих утакмица се долази на стадионе

Дуел фудбалера Радничког 1923 и ИМТ-а у потпуности је оправдао епитет једног од дербија 23. кола Прве лиге Србије. У једној динамичној, отвореној утакмици, која је свој коначан епилог добила тек у судијској надокнади времена, пресудио је индивидуални квалитет и велика жеља фудбалера крагујевачког тима, који су на крају заслужено прославили још један тријумф.

Да онај низ од осам утакмица без пораза, нагло прекинут протеклог викенда у дуелу са новосадским Кабелом, није представљао само пуки сплет повољних околности, већ одраз несумњивог играчког квалитета екипе ИМТ-а, популарни “трактористи” показали су данашњим издањем на “Чика Дачи”, где су у једном тренутку поприлично уздрмали домаћина и натерали га да стрепи од губитка бодова.

– Ми смо данас покушали да се супротставимо одличној екипи Радничког 1923 на најбољи могући начин и мислим да смо у томе успели, упркос негативном резултату. Ово су јако драгоцене утакмице, посебно за наше млађе играче, које им пружају прилику да стекну драгоцено искуство за даљи напредак. Морам констатовати да утакмице оваквог типа захтевају и нешто дужу клупу, а ми смо данас били у дефициту са играчима, за разлику од Радничког, који је у правом моменту “освежио” екипу са пар квалитетних измена. На крају, морам истаћи да ми је изузетно драго што је Раднички 1923 на прагу Супер лиге јер једна оваква фудбалска средина заслужује да има суперлигаша – истакао је Небојша Јандрић, тренер екипе ИМТ-а.

Крагујевчани су данас наспрам себе имали противника “по мери”, екипу која је на “Чика Дачу” дошла са жељом да се надиграва, а не да се брани. То је неминовно утицало и на квалитет утакмице, која је заиста могла да задовољи и најпробирљивије фудбалске сладокусце.

– По мом скромном мишљењу, била је ово једна јако добра, отворена и садржајна утакмице две екипе које играју на гол више и права је штета што није било публике јер се због оваквих утакмица и долази на стадионе. Врло лако се могло догодити да још нека лопта заврши било у нашој, било у противничкој мрежи, али када се све сабере, мислим да смо заслужили ову победу – оценио је шеф струке “црвених” Александар Линта.

Један од играча који је без сваке сумње обележио данашњу утакмицу на “Чика Дачи” свакако је Немања Томић, који се након месец дана дуге паузе вратио на терен у великом стилу и са своја два поготка решио питање победника.

– Томић је играч који носи магију у ногама, што је уосталом показао и данас. Жељно смо ишчекивали његов повратак на терен, пошто нам је играч таквог индивидуалног квалитета недостајао на неким претходним утакмицама. И ето, дочекали смо да се врати, и то на најбољи могући начин – констатовао је са нескривеним задовољством стратег Крагујевчана.

РФК1923 ТВ

P