Линта: Заслужен преокрет

По завршетку утакмице 12. кола Прве лиге Србије између Радничког 1923 и Земуна, тренери обе екипе имали су разлога за задовољство. Шеф струке Крагујевчана Александар Линта био је задовољан још једним тријумфом своје екипе, десетим у сезони, док стратег Земунаца Милан Ристић може бити поносан на своје играче, који су се у дуелу са лидером на табели показали у више него добром светлу.

Секунде су делиле Земунце од великог бода на “Чика Дачи”. Млади тим из Горње вароши је упркос поразу оставио добар утисак и показао да може парирати и најбољим екипама у лиги.

Није лако причати након једног оваквог пораза. Моји играчи су данас приказали изузетан вољни моменат и права је штета што су пропустили лепу прилику да најквалитетнијој екипи у лиги откину два бода. Моје мишљење је да Раднички својим играчким квалитетом и инфраструктуром заслужује пласман у Супер лигу, што им ја од срца желим – истакао је Милан Ристић, тренер Земуна.

Ристићев колега на клупи Радничког 1923 Александар Линта такође је био задовољан ангажованошћу својих играча, који су снагом карактера успели да преокрену утакмицу у своју корист.

– Кренули смо добро, а онда нам се догодио тај пех у 10. минуту, који је проузроковао краћи пад у нашој игри. Ипак, врло брзо смо успели да повратимо контролу над игром и створимо неколико прилика почетком другог полувремена, мада је било јако тешко пробити данашњег противника, који је заиста приказао добру игру. Мислим да смо на крају заслужено победили и ја овом приликом честитам својим играчима, који су показали изузетан карактер и уложили велику енергију да стигну до преокрета – поручио је Линта.

P