Линта: Тежићемо ка још бољим играма и резултатима

По окончању дерби утакмице 5. кола Прве лиге Србије између Радничког 1923 и РФК Графичара, тренери оба тима изнели су своје виђење данашњег дуела на стадиону “Чика Дача”.

Стратег београдског тима Милија Жижић очекивано није био задовољан након другог узастопног пораза своје екипе у текућој сезони, а као кључан детаљ истиче 16. минут и досуђен пенал у корист Крагујевчана, који је, по његовом мишљењу, одредио даљи ток сусрета.

– Знам да бих сада требао да честитам екипи Радничког на победи, али ја то не могу да учиним јер сматрам да је нашем ривалу поклоњен пенал, који је довео до тога да утакмица добије једну потпуно другу димензију. Ми се, као једна млада и неискусна екипа, након тог гола нисмо најбоље снашли, и погубили смо конце игре и концентрацију. Са друге стране, Раднички је искористио постојећу ситуацију и увећао вођство почетком другог полувремена. Успели смо потом да постигнемо гол и вратимо се у утакмицу, али је Раднички у самом финишу из транзиције дошао и до трећег гола, којим је осигурао победу – изјавио је млади стручњак на клупи Графичара.

Шеф струке Крагујевчана Александар Линта сматра да је данашња утакмица била јако занимљива и садржајна, и изражава жаљење што крагујевачка публика није била у прилици да је уживо испрати.

– Добро смо ушли у утакмицу и одиграли јако квалитетно прво полувреме. Почетком другог полувремена дошло је до малог пада у нашој игри, али смо срећом успели да постигнемо још један погодак, којим смо вратили контролу над утакмицом. После нам се десио тај примљени гол, па потом и црвени картон, али смо ипак успели да приведемо утакмицу жељеном крају и упишемо нова три бода – констатовао је кормилар Радничког 1923.

И поред доброг почетка сезоне, у крагујевачком клубу не држе главу у облацима, већ су решени да иду корак по корак, од утакмице до утакмице, са намером да остварују што је могуће боље резултате.

– Успех никада није коначан, тако да ћемо свакако тежити ка још бољим резултатима у наставку сезоне. Наравно, не може се победити у свакој утакмици, али ћемо настојати да играмо добро и освајамо што је могуће више бодова – додао је Линта.

P