Линта: Одлично прво и нешто слабије друго полувреме

Фудбалери крагујевачког прволигаша уписали су планирана три бода у сусрету са имењаком из Сремске Митровице (2:0) и вратили се на победнички пут, са кога су привремено скренули након два узастопна ремија, у дуелима са лесковачком Дубочицом и Слогом из Краљева.

Крагујевчани су у ову утакмицу ушли под одређеним психолошким притиском, који их ипак није спутао да забележе прву победу на свом “Чика Дачи” у пролећном делу такмичења.

Након два узастопна нерешена резултата, ушли смо у ову утакмицу са императивом победе, што је у неку руку можда и представљало додатно оптерећење за играче. Добро смо отворили утакмицу, створили пар изгледних прилика које нисмо успели да материјализујемо, а онда је уследио тај гол из пенала у финишу првог полувремена који нам је у извесној мери скинуо тај неки психолошки терет. Друго полувреме смо, пак, одиграли нешто слабије, али смо срећом били компактни и дисциплиновани у дефанзиви, тако да нисмо дозволили противнику да нас озбиљније угрози. Успели смо да у финишу утакмице из једне контре постигнемо и тај други гол, којим смо осигурали победу – истакао је у анализи данашње утакмице Александар Линта, шеф струке прволигаша из града на Лепеници.

Гости из Сремске Митровице су упркос поразу оставили сасвим задовољавајући утисак у сусрету са водећим тимом Прве лиге Србије, што може да им буде значајан подстрек у даљој борби за опстанак.

Мислим да смо пружили једну прилично добру партију против лидера на табели. Били смо у најмању руку равноправан ривал екипи Радничког 1923, а утисак је да смо током другог полувремена ми били ти који смо диктирали темпо игре. Нисмо искористили неке наше шансе, што је бољка која нас прати још од самог почетка сезоне и због тога смо сурово кажњени. Ипак, још једном смо показали да можемо да играмо на веома високом нивоу и убеђен сам да ћемо уз овакву игру успети да се домогнемо безбедне зоне – сматра Душан Кљајић, стратег екипе из сремске равнице, кога за Раднички 1923 и Крагујевац вежу лепе успомене, с обзиром да је један део своје играчке каријере провео управо у клубу са “Чика Даче”.

P