Линта: Најтеже су унапред добијене утакмице

“Црвени” су оправдали епитет фаворита у сусрету са врањским Динамом, али пут до нових бодова није био нимало лак.

Иако у великој резултатској кризи и суочени са бројним проблемима, пре свега финансијске природе, Врањанци су стоички одолевали у првих 45 минута, али их је пресекао примљени гол на почетку другог полувремена, након чега су кола незадрживо кренула низбрдо.

– Честитам Радничком 1923 на заслуженој победи. Били су боља екипа данас. У првом полувремену смо солидно парирали, али смо на почетку другог примили јефтин гол, као последицу пада концентрације у одбрани, и све се окренуло у контрасмеру. Домаћин је добио крила и буквално нас разбио у наставку утакмице. Једноставно, овакве грешке какве смо правили данас се не праштају у Првој лиги Србије. Имамо пуно проблема, како у дефанзиви, тако и у нападу, будући да немамо правог гол играча. Имамо рок до понедељка да се појачамо на дефицитарним позицијама, у супротном нам следи селидба у нижи ранг такмичења. Морам признати да смо због финансијских проблема размишљали да одустанемо од такмичења ове сезоне, али смо ипак преломили да се боримо до краја, па шта буде – искрен је Драган Антић, тренер Динама.

Шеф струке крагујевачког прволигаша Александар Линта напоменуо је да је најтеже добити унапред добијене утакмице и да му је драго што је његова екипа у другом полувремену успела да поправи утисак након заиста бледог издања у првих 45 минута.

– Прво полувреме је било заиста тешко. Енергетски смо били на ниском нивоу, правили смо пуно индивидуалних грешака… У друго полувреме смо кренули много ангажованије и са једном новом енергијом, што је резултовало голом већ у другом минуту наставка. Мислим да смо читаво друго полувреме одиграли јако мудро и квалитетно, а да смо искористили пар изгледних шанси, могли смо да славимо и убедљивијим резултатом. У сваком случају, ја сам задовољан новом победом. Направити низ од девет утакмица без пораза није мала ствар и моји играчи заслужују честитке за све оно што су приказали у досадашњем делу сезоне – поручио је Линта.

P