Линта: Фалио нам је завршни пас

Фудбалери крагујевачког прволигаша нису успели да пронађу добитну комбинацију у сусрету са врло борбеном и тактички изузетно дисциплинованом екипом Дубочице, која је по други пут у овој сезони успела да “откине” два бода лидеру Прве лиге Србије, овога пута у сред Шумадије – 0:0.

Лесковчани су још једном показали да никако нису екипа за потцењивање и да су у стању да се равноправно носе са тимовима из самог врха табеле.

– Ја сам и пре ове утакмице најавио да ми у Крагујевац долазимо са жељом да се надигравамо и покушамо да дођемо до сва три бода. Тако смо и поставили тактику, где акценат није био искључиво на дефанзиви, већ нам је била намера да кад год смо у могућности нападнемо тај простор иза одбране ривала. Имали смо пар повољних прилика, имао их је и Раднички, али све у свему, мислим да је ово реалан резултат. Морам напоменути да смо из две везане утакмице против водећих екипа на табели успели да освојимо четири бода, што је свакако велики подстрек за моје играче, који показују да се дижу из кола у коло. Надам се да ћемо наставити са оваквим партијама у наставку сезоне и да ћемо изборити опстанак у овој врло изједначеној лиги – изјавио је тренер Дубочице Саша Мркић.

Раднички 1923 је овим ремијем окончао низ од девет узастопних победа на свом “Чика Дачи”, али далеко од тога да постоји разлог за неко веће незадовољство у табору Крагујевчана, посебно ако се узме у обзир да су данас наступили у некомплетном саставу и да су наспрам себе имали једну добру дефанзивну екипу као што је Дубочица, која им је остављала јако мало простора за неке конкретније нападачке акције.

– Једна тврда утакмица, без превише прилика за гол. У првом полувремену смо били некако траљави, килави, и никако нисмо успевали да дођемо до наше препознатљиве игре. Већ у другом полувремену смо се подигли и заличили на ону екипу из јесењег дела сезоне. Ипак, фалио нам је тај завршни пас, како бисмо дошли у позицију да озбиљније угрозимо гол противника. Генерално, немам шта да замерим мојим момцима, сигурно је да су желели победу, али ово је такав тип утакмице у којој победника одлучују ти неки ситни детаљи, попут неког прекида или доброг центаршута. Ми данас, нажалост, нисмо успели да створимо неку такву ситуацију и завршили смо утакмицу без постигнутог гола. Екипа Дубочице се још једном показала као добар противник, који зна како да се брани, и ја им овом приликом честитам на фер и коректној игри – поручио је по завршетку утакмице Александар Линта, шеф струке крагујевачког прволигаша.

РФК1923 ТВ

P