Лидер поново у погону

После више од месец дана паузе, фудбалери Радничког 1923 данас су се окупили на стадиону “Чика Дача”, како би започели припреме за пролећни део сезоне у Првој лиги Србије. Циљеви Крагујевчана у наставку такмичења су јасни – останак на првом месту прволигашке табеле и пласман у Супер лигу Србије.

Играче су на самом почетку припрема поздравили директор клуба Никола Фржовић и шеф стручног штаба Александар Линта.

Баш као и претходних година, Крагујевчани ће и ове зимске припреме обавити на свом стадиону, где имају најбоље могуће услове за рад. Предвиђено је и одигравање неколико пријатељских утакмица, како би екипа што брже ушла у жељени такмичарски ритам.

Искрено, драго ми је што смо коначно поново на окупу, пошто смо се сви ужелели фудбала. План је да у уводном делу припрема побољшамо моторичко-функционалне способности и да овај модел игре који смо поставили током јесени додатно унапредимо. То ће бити нека два главна аспекта ових припрема. Овде имамо све потребне услове за несметан рад, очишћен терен са вештачком травом, тако да је на нама да што боље тренирамо и спремимо се за наставак такмичења – истакао је шеф стручног штаба Крагујевчана Александар Линта.

Играчки кадар лидера Прве лиге Србије није претрпео значајније промене током протекле паузе. Екипу је напустио само голман Владимир Савић, а што се тиче евентуалних појачања, Крагујевчани сигурно неће журити, већ ће пажљиво пратити ситуацију на тржишту и правовремено одреаговати уколико им се неки играч учини интересантним.

Сигурно је да неће бити неких великих потреса када је у питању играчки кадар. Задовољни смо постојећом селекцијом, а ако се у међувремену појави неки квалитетан слободан играч за кога проценимо да би се добро уклопио у постојећи колектив, сигурно ћемо одреаговати – открива Линта.

Иначе, првој прозивци у новој календарској години присуствовало је 22 играча: Лазар Раичевић, Александар Варјачић, Лазар Петровић, Стефан Филиповић, Никола Рађен, Стеван Ковачевић, Урош Видовић, Урош Алексијевић, Огњен Илић, Ђорђе Максимовић, Томислав Тодоровић, Владимир Ћировић, Филип Миликић, Вељко Цветковић, Петар Симовић, Слађан Никодијевић, Матеја Дукић, Милош Видовић, Игор Вићентијевић, Радован Аврам, Марко Мирић и Немања Томић.

“Црвени” ће прву припремну утакмицу одиграти 23. јануара против Слоге 33 из Петровца на Млави у Крагујевцу. За 27. јануар планиран је дуел са Металцем из Горњег Милановца, а 30. јануара са крушевачким Трајалом.

За 3. фебруар предвиђено је гостовање екипи Колубаре у Лазаревцу, а за 6. фебруар дуел са Јагодином у Крагујевцу.

Генералну пробу пред почетак пролећног дела сезоне у Првој лиги Србије фудбалери Радничког 1923 имаће 13. фебруара против Телеоптика.

Сезона у Првој лиги Србије наставља се 20. фебруара, када Крагујевчане очекује гостовање екипи Железничара из Панчева.

СТЕФАН ПЕТРОВИЋ НОВИ КОНДИЦИОНИ ТРЕНЕР КРАГУЈЕВЧАНА

Одласком Александра Ћурчића у Либију, у клубу са “Чика Даче” наметнула се потреба за ангажовањем новог кондиционог тренера.

Избор је пао на Стефана Петровића, младог стручњака који се претходно бринуо о кондицији фудбалера БСК Борче. Претходно је Петровић радио у ОФК Бачкој, шабачкој Мачви и Новом Пазару.

Завршио је Факултет спорта и физичког васпитања у Београду и власник је тренерске “Ц” лиценце Фудбалског савеза Србије.

РФК1923 ТВ

P