Раднички 1923 промовисао новог спортског директора Славка Перовића

После дужег низа година, Фудбалски клуб Раднички 1923 поново има спортског директора. У питању је некадашњи фудбалски интернационалац Славко Перовић, који се после пуне две деценије враћа у матични клуб са жељом да своје дугогодишње играчко искуство искористи у правцу унапређења функционисања спортског сектора крагујевачког прволигаша.

Перовић је недавно одлучио да стави тачку на своју богату играчку каријеру, коју је започео управо у млађим категоријама клуба са “Чика Даче”. Фудбалски пут га је даље водио преко Рада, Обилића, Црвене звезде, све до Турске, у којој је провео шест година, и Румуније, где је имао последњи играчки ангажман у дресу Динама из Букурешта.

У присуству представника локалне самоуправе, чланова клупског руководства и спортских пријатеља, Перовић је данас на стадиону “Чика Дача” званично промовисан у новог спортског директора Радничког 1923, а први му је добродошлицу пожелео челни човек крагујевачког прволигаша Никола Фржовић.

– Мислим да ће доласком Славка Перовића на позицију спортског директора наш клуб продужити континуитет доброг функционисања и резултата. Овим путем бих се захвалио људима из локалне самоуправе, који су изашли у сусрет нашим жељама и омогућили нам да Славко Перовић постане део овог клуба – изјавио је Фржовић.

Испред локалне самоуправе, Перовића је срдачно поздравио градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

– Велико ми је задовољство што сам данас у Фудбалском клубу Раднички 1923 и што присуствујем промоцији новог спортског директора Славка Перовића, који је као дете овог клуба и рођени Крагујевчанин одлучио да се одужи свом родном граду и прихвати овај изазов. Ја му искрено желим пуно среће и успеха у његовом раду – поручио је Дашић.

Говорећи о мотивима који су га навели да прихвати ову функцију, нови спортски директор Крагујевчана напоменуо је да је Раднички 1923 један од највећих клубова у земљи и да му је велика част и задовољство што ће имати прилику да допринесе даљем развоју клуба и његовом приближавању европским стандардима.

– Јако сам срећан што сам после пуних двадесет година поново у клубу кога волим и за који навијам од малих ногу. Раднички 1923 је сигурно међу пет најбољих клубова у држави, ако узмемо у обзир традицију, величину града и навијаче. То ми је омогућило да са лакоћом донесем једну иначе тешку животну одлуку и латим се ове прилично одговорне функције – појаснио је Перовић разлоге свог повратка на “Чика Дачу”.

Нови спортски директор Крагујевчана види простор за напредак у свим такмичарским селекцијама, а посебан акценат биће стављен на омладинску школу, од које се очекује да буде непресушан извор играча за први тим.

– Наша визија за будућност је да из сопствене школе црпимо играче за први тим и пласирамо их на фудбалску мапу Србије. По мени, сасвим је природно да најталентованија деца из овог града буду у Радничком, а да би се то догодило, потребно је да овај клуб поново учинимо симболом Крагујевца, како би сви играчи, било да су у питању наша деца или играчи са стране, били поносни што су део једног тако великог клуба – напоменуо је Перовић.

Перовићева идеја је да у функционисање клуба укључи што је могуће већи број бивших фудбалера Радничког 1923, који би са својим фудбалским знањем и искуством могли да буду од велике користи у правцу даљег напретка клуба.

– Настојаћемо да неке наше бивше играче, било да су они активни или су већ окончали своје каријере, вратимо у клуб, како би својим знањем и искуством допринели томе да овај клуб иде у правом смеру. Ја сам већ обавио неке прелиминарне разговоре са појединим играчима и они су спремни да се укључе у рад у клуба – открива спортски директор Крагујевчана.

Перовић се дотакао и актуелног прелазног рока, истакавши да је задовољан постојећим играчким кадром, који је јесењу полусезону окончао на водећој позицији Прве лиге Србије, са пет бодова предности у односу на новосадски Кабел. Ипак, то не значи да ће Крагујевчани седети скрштених руку, већ им је намера да ангажовањем неколицине младих и талентованих играча у овом прелазном року формирају окосницу екипе, која би, како ствари тренутно стоје, од јесени требала да се такмичи у Супер лиги.

– Мислим да је играчки кадар Радничког 1923 јако квалитетан, што показује и тренутни пласман на табели. Оно што је нека моја визија за овај прелазни рок, то је да играчки кадар додатно ојачамо довођењем неколицине младих играча и да већ сад припремимо екипу за потенцијални улазак у Супер лигу, а да онда у јуну и јулу ангажујемо још пар квалитетних играча на дефицитарним позицијама – додао је Перовић.

Крагујевчани су пре недељу дана званично започели припреме за пролећни део сезоне у Првој лиги Србије. За суботу је већ заказана и прва припремна утакмица против Слоге 33 из Петровца на Млави, која ће бити одиграна на помоћном терену стадиона “Чика Дача”.

РФК1923 ТВ

P