Лалатовић: Подела бодова најреалнији епилог

Крагујевачки суперлигаш се са “врућег” гостовања у Сурдулици вратио непоражен. Изабраници тренера Ненада Лалатовића још једном су показали снагу карактера и са играчем мање на терену успели су да надокнаде дефицит од једног гола, чиме су дописали још један вредан бод у даљој борби за очување суперлигашког статуса.

Нажалост, детаљ који је обележио утакмицу на Градском стадиону у Сурдулици јесте тешка повреда фудбалера Радника Вука Митошевића, која је дубоко потресла све актере јучерашње фудбалске представе, укључујући тренера крагујевачког тима Ненада Лалатовића, који је на самом почетку свог излагања изразио велику жал због ове ситуације.

– Изузетно ми је криво због повреде Вука Митошевића, који је сигурно један од бољих играча у српском фудбалу. Свакако да је та ситуација покварила читаву утакмицу. Сматрам да су обе екипе могле да пруже више на терену, али да је, када се све сабере, подела бодова најреалнији епилог утакмице. Радник је био бољи у првом полувремену, док смо ми у наставку утакмице са играчем мање на терену имали иницијативу и нисмо дозволили противнику да нас озбиљније угрози. Имао бих још много тога да додам, али нећу да не бих био кажњен. Рећи ћу само да је Александар Станојевић апсолутно у праву за све оно што говори и да има моју апсолутну подршку – изјавио је Лалатовић по завршетку утакмице.

Чињеница да је Раднички 1923 са играчем мање на терену успео да се врати из резултатског минуса довољно говори о огромној количини самопоуздања коју је Ненад Лалатовић усадио својим изабраницима.

– Ми смо у последњих девет кола успели да освојимо петнаест бодова, док је Раднички пре мог доласка у двадесет два кола освојио само бод више. То није моја заслуга, већ ових играча којима сам вратио самопоуздање, натерао их да верују у себе и да се не плаше ниједног противника, након чега је њихов неспорни играчки квалитет дошао до изражаја – додао је шеф струке “црвених”.

Пред Крагујевчанима је још шест корака до крајњег циља, а то је очување суперлигашког статуса. Раднички 1923 је тренутно у зони баража, са солидним шансама да се обезбеди директан опстанак у српској фудбалској елити.

Очекује нас тежак посао у наредних шест утакмица, при чему нам и распоред не иде нарочито на руку. Ипак, ја сам био свестан тежине изазова још у тренутку када сам преузимао Раднички док је он био на последњем месту на табели и, искрен да будем, за мене лично био би велики минус уколико мој Раднички испадне из лиге – закључио је Лалатовић.

Свака утакмица има свог јунака, а у Сурдулици је то био млади црногорски репрезентативац Милош Брновић, који је својим поготком у 69. минуту донео Крагујевчанима јако вредан бод.

– Једна веома тешка такмичарска утакмица и велики бод за нас. Нисмо баш најбоље кренули и примили смо гол у завршници првог полувремена. Након искључења Пишчевића показали смо велики карактер, нисмо престајали да верујемо у себе и као награда стигао је тај гол, на који сам, признајем, дуго чекао и који ми доста значи на пољу самопоуздања. Имамо изузетно тежак распоред у наредних шест кола, али је атмосфера у екипи изузетна, сви дишемо као један и надам се да ћемо на крају обезбедити опстанак у лиги – изјавио је Брновић након првенца у дресу Радничког 1923.

ЛАЛАТОВИЋ О ИСКЉУЧЕЊУ: НИСАМ ТРЕБАО ТАКО ДА ОДРЕАГУЈЕМ, АЛИ БИО САМ ИСПРОВОЦИРАН

Леп фудбалски амбијент на стадиону у Сурдулици нарушен је у 10. минуту, када је појединац из публике пришао Ненаду Лалатовићу и без икаквог разлога почео да га провоцира и вређа. Уследио је жесток вербални обрачун, након кога је стратег крагујевачког тима зарадио искључење.

Стратег Крагујевчана признаје да је реаговао нешто бурније, али да је исто тако велики пропуст организатора што је допустио једном таквом појединцу, коме ово није први пут да вређа Лалатовића, да уради тако нешто.

– Криво ми је што по трећи пут доживљавам исту ситуацију у Сурдулици, да један човек дође на пола метра од мене и да понижава и вређа мене и моју породицу. Нисам требао тако да одреагујем, али исто тако сматрам да је ово велики пропуст редарске службе јер једном таквом деликвенту није место на трибинама. Да се ја питам, таквој особи бих доживотно забранио улазак на стадион у Сурдулици – јасан је Лалатовић.

P