Лалатовић: Очекивана победа Звезде, окрећемо се нама равним противницима

Низ од шест узастопних утакмица без пораза крагујевачки суперлигаш прекинуо је на гостовању актуелном шампиону Србије и тренутном лидеру на првенственој табели, екипи београдске Црвене звезде. Судбину Шумадинаца запечатила су два олако примљена гола на старту другог полувремена, после чега су “црвено-бели” рутински привели утакмицу крају.

Тешко је било за очекивати да ће Крагујевчани у ослабљеном саставу бити у стању да пруже значајнији отпор браниоцу титуле. Одолевали су Шумадинци све до средине првог полувремена и наивно примљеног гола, да би коначан слом уследио почетком другог дела игре, када су у року од само четири минута још два пута капитулирали.

– Очекивана победа Црвене звезде, која је данас показала свој неспоран играчки квалитет. Ми са друге стране, без четворице стандардних играча, нисмо могли да им парирамо. Мислим да смо прилично наивно примили први и други гол, али то не умањује више него заслужен Звездин тријумф. Сада се окрећемо нама равним противницима у плеј-ауту, где ћемо покушати да изборимо опстанак у лиги. Сигурно је да то неће бити лак задатак с обзиром на јаку конкуренцију, али смо спремни да се до последњег тренутка боримо за остварење нашег заједничког циља – изјавио је по завршетку утакмице Ненад Лалатовић, шеф струке Радничког 1923.

“Црвено-бели” су данашњим тријумфом осигурали пол-позицију пред почетак завршне етапе првенствене трке. Тренер београдског тима Дејан Станковић признаје да његови играчи нису баш најбоље отворили утакмицу, али да су временом дешавања на терену попримила жељени ток.

– У првих двадесетак минута утакмице ударили смо у блок Радничког. Нисмо налазили права решења и били смо доста нестрпљиви приликом завршног паса. Једини који је разбијао противничке линије био је Срнић, који је на крају и постигао тај водећи гол. После другог гола смо у потпуности преузели контролу над утакмицом и рутински је привели крају. Остаје жал за тим примљеним голом у самој завршници меча, који је плод пада концентрације код мојих играча – оценио је Станковић

РФК1923 ТВ

P