Три драгоцена бода освојили су наши омладинци на гостовању вршњацима из лучанске Младости, у утакмици 21. кола Омладинске лиге Србије – 2:0 (1:0). “Ђаволчићи” су се овим тријумфом коначно одаљили од опасне зоне и најавили даљи успон на табели.

Изабраници тренера Дејана Јоксимовића су у утакмицу ушли нешто опрезније, определевиши се за такозвану “чекалицу”.

Већ из прве озбиљније на утакмици Крагујевчани су успели да профитирају. Ђорђе Јовановић је још једном показао своје невероватне брзинске способности, као од шале је претрчао Перовића и прецизним ударцем послао лопту у супротан угао Матијашевићевог гола.

Почетни капитал Шумадинци су увећали у уводним минутима другог полувремена. Поново је иницијатор акције био сјајни Јовановић, који се овога пута нашао у улози асистента Андреји Ристићу за сигурних 2:0.

Имали су домаћи лепу прилику да из казненог ударца умање заостатак и унесу нешто више неизвесности у сам финиш утакмице, али је ударац Жунића са једанаест метара “прочитао” Спасојевић.

“Ђаволчићи” су овом победом наставили низ одличних пролећних резултата. Изабраници Дејана Јоксимовића су без пораза на последњих пет мечева, а ово им је био други узастопни тријумф, који им је омогућио одређену бодовну дистанцу у односу на екипе које се налазе у опасној зони.

Прилику да наставе ову серију добрих резултата Крагујевчани ће имати већ у среду, 13. априла, када ће на свом терену угостити екипу београдског Графичара. Почетак утакмице предвиђен је за 13 часова.

МЛАДОСТ (Л) – РАДНИЧКИ 1923 0:2 (0:1)

ЛУЧАНИ
Помоћни терен ФК Младост.
Гледалаца:
100.
Судија: Никола Ђорђевић (Аранђеловац).
Стрелци: Јовановић у 11. и А. Ристић 47. минуту за Раднички 1923.
Жути картони: Жунић (Младост Л), Томовић, Јовановић (Раднички 1923).

МЛАДОСТ (Л): Матијашевић, Максимовић, Митровић (од 46. Станисављевић), Стојановић, Пеливановић (од 76. Златановић), Прибаковић, Јојић, Дивац, Обућина, Перовић, Жунић.

РАДНИЧКИ 1923: Спасојевић, Павловић, Д. Ристић (од 90+2 Гачевић), Гвозденовић, Миличић, Томовић, Јовановић (од 84. Николић), Арсенијевић, А. Ристић (од 60. Петровић), Маринковић (од 60. Шурлан), Новичић.

РФК1923 ТВ

P