Лалатовић: Изостанак четворице првотимаца ненадокнадив хендикеп

Након другог узастопног пораза од Колубаре на стадиону “Чика Дача, постало је јасно да тим из Лазаревца дефинитивно не лежи Крагујевчанима ове сезоне. “Зелено-црни” су данашњом победом осигурали опстанак у елити, док Шумадинцима остаје нада да ће у наредне две утакмице, против лучанске Младости и Новог Пазара у гостима, успети да залече ране од данашњег пораза и врате се на пут који води ка опстанку у елитном рангу такмичења.

Крагујевачки суперлигаш је без четворице стандардних првотимаца храбро ушао у клинч са искусном и чврстом екипом из Лазаревца, али је на крају фудбалски ринг ипак напустио потучен.

– За сваки тим је велики хендикеп када игра без четворице стандардних играча. Ми данас нисмо могли да рачунамо на Марка Гајића, који нам је стуб одбране, затим Пишчевића, који је доминантан на средини терена, потом Сашу Јовановића, играча који стално тражи простор и који је у стању да побегне по боку, као и на левоногог штопера Алексу Дамјанца. Мислим да смо јако јефтино примили први гол после прекида, иако сам пре утакмице упозоравао моје играче да су управо прекиди јача страна екипи Колубаре и да не смемо да правимо беспотребне прекршаје на нашој половини терена. Срећом, успели смо да се вратимо и изједначимо преко Трифуновића, али смо онда примили још јефтинији други гол после несхватљиве грешке у одбрани. Колубара је више желела победу, била је мотивисанија и имала више среће, али је неко моје мишљење да смо заслужили макар бод на данашњој утакмици. Преостаје нам да се окренемо наредним утакмицама, имамо јако тежак распоред до краја плеј-аута, али ћемо се борити максимално до краја и верујем да ћемо на крају успети да останемо у лиги – поручио је Ненад Лалатовић, стратег крагујевачког тима.

Шеф стручног штаба Колубаре Верољуб Дуканац, који је недавно преузео кормило лазаревачког суперлигаша након растанка са Дејаном Ђурђевићем, данашњу победу посветио је свом недавно преминулом оцу.

– Ми смо на ово гостовање дошли прилично растерећени, након тешке утакмице са Металцем у којој смо се доста потрошили. Знали смо да ће Раднички 1923 данас бити ослабљен неиграњем неколицине важних играча и успели смо то да искористимо. Издржали смо велики притисак Радничког почетком другог полувремена и имали ту срећу да одмах након примљеног гола успешно реализујемо један контранапад и поново дођемо до вођства. Мислим да је тај наш други гол у потпуности паралисао екипу Радничког и био кључан за коначан епилог утакмице. Пожелео бих овом прилику мом цењеном колеги Ненаду Лалатовићу, човеку који својом енергијом и харизмом оплемењује српски фудбал, да успе у својој намери да са екипом Радничког избори опстанак у лиги, а ову победу, као и ону претходну против Металца, посвећујем свом недавно преминулом оцу – изјавио је у емотивном тону шеф струке Лазаревчана.

РФК1923 ТВ

P