Квартет новајлија на “Чика Дачи”

Дан пред одлазак у Анталију на базични део припрема, клуб са “Чика Даче” званично је представио четворицу нових играча. Након искусног нападача Воје Убипарипа, опрему крагујевачког суперлигаша задужили су повратник Никола Ковачевић, потом млади дефанзивац Марко Јанковић, као и двојица доскорашњих играча лазаревачке Колубаре Љубиша Пецељ и Милош Милисављевић.

Никола Ковачевић (27) се након седам година враћа у клуб са “Чика Даче”, за који је у претходном мандату уписао 42 наступа и постигао 5 голова. По одласку из Крагујевца, овај поливалентни фудбалер средине терена, који се подједнако добро сналази и на позицији штопера, играо је за новосадску Војводину, суботички Спартак, нишки Раднички, Радник из Сурдулице, Мачву из Шапца и Нови Пазар, а имао је и краћи излет у иностранство, у дресу летонског Спартакса.

Милош Милисављевић и Љубиша Пецељ били су велика жеља шефа струке Крагујевчана Зорана Милинковића, који је са њима већ имао прилику да сарађује у Колубари из Лазаревца, одакле и стижу на “Чика Дачу”.

Милош Милисављевић (29) је везни играч офанзивних карактеристика, који је наступао за бројне суперлигашке и прволигашке клубове. Највећи траг оставио је у лазаревачкој Колубари, са којом је изборио улазак у Линглонг Тајер Супер лигу Србије, а играо је и за Рад, ТСЦ, Јавор, Инђију, Металац итд.

Милисављевићев клупски саборац из Колубаре Љубиша Пецељ (28) је своју играчку каријеру градио преко Дрине, а у српски фудбал је крочио пре две године, када је по први пут обукао дрес екипе из Лазаревца. Уследила је одлична сезона у Металцу из Горњег Милановца, након које је искусни леви бек одлучио да се врати у редове Лазаревчана.

Најмлађи у овом квартету новајлија је Марко Јанковић (21). Млади десни бек прошао је омладинску школу Црвене звезде, играо је за београдски Бродарац и ОФК Жарково, а у Раднички 1923 стиже на позајмицу из новосадског Пролетера.

Спортски сектор Радничког 1923, предвођен Славком Перовићем, успео је да све формалности око доласка нових играча заврши на време, односно пре одласка екипе на базични део припрема у Турску.

– Ковачевић је дете Радничког и играч са завидним суперлигашким стажом, који долази као опција на месту штопера и задњег везног. Доста очекујемо од њега, будући да се ради о момку који осећа припадност клубу, и сигурно ће дати значајан допринос нашој борби за опстанак у Супер лиги. Марко Јанковић је млад играч који долази као алтернатива Александру Варјачићу на позицији десног бека, што свакако не значи да неће имати прилику да се докаже и “заради” своје минуте. Он је већ дуго на нашем скенеру и сада нам се ето пружила прилика да га доведемо у наше редове. Што се тиче Милисављевића и Пецеља, они су били стриктне жеље нашег тренера Зорана Милинковића, који је са њима сарађивао у Колубари и добро је упознат са њиховим квалитетима – представио је Перовић најновија појачања крагујевачког суперлигаша.

РФК1923 ТВ

P