Крагујевчани руше пазарску идилу

Фудбалери Радничког 1923 угостиће у понедељак од 16 часова на стадиону “Чика Дача” најпријатније изненађење досадашњег дела првенства, екипу Новог Пазара, у утакмици 10. кола Моцарт Бет Суперлиге Србије.

За разлику од Пазараца, који су серијом од шест узастопних тријумфа догурали до високог другог места на првенственој табели, Шумадинци су после победе у Ивањици везали два пораза, у дуелима са београдским Партизаном и ТСЦ-ом у Бачкој Тополи.

У том погледу, предстојећа утакмица са Пазарцима је од огромног значаја за “црвене”, који би се евентуалном победом у овом сусрету вратили на прави колосек и стали на пут даљем понирању на табели.

– Свесни смо да нас очекује велики изазов и дуел са екипом која се у овом моменту налази у самом врху табеле. Покушаћемо да на прави начин одговоримо на ту њихову невероватну енергију, која им је доносила превагу на претходним утакмицама. Претпостављам да ће играти нешто опрезније, да ће нам препустити посед и тражити шансу из транзиције, али смо ми спремни за сваки могући сценарио – поручује Дејан Јоксимовић, шеф струке крагујевачког суперлигаша.

И поред значајног улога који са собом носи сутрашња утакмица, у табору Радничког 1923 не осећају неку врсту додатног притиска у односу на раније мечеве.

– Играње Моцарт Бет Суперлиге само по себи носи са собом одређени притисак. Свакако да су нам бодови потребни, али то не значи да постоји неки већа доза притиска код играча у односу на претходне мечеве. Ово што смо до сада остварили је према неким нашим пројекцијама сасвим задовољавајуће и нема разлога за неко непотребно дизање тензије – сматра Јоксимовић.

Стратег “црвених” је на утакмици са ТСЦ-ом одмарао већи број првотимаца, како би их сачувао за предстојећи дуел са Пазарцима. Проблема са повредом има само искусни Душан Цветиновић, чији је наступ на сутрашњој утакмици под знаком питања.

– Играчи који су имали неких ситних проблема са повредама и који су осећали замор после утакмице са Партизаном успешно су се опоравили и регенерисали, тако да ће бити спремни за сутрашњу утакмицу. Још увек је неизвесна ситуација са Душаном Цветиновићем, који је пропустио последње две утакмице због повреде. Видећемо након данашњег тренинга да ли можемо да рачунамо на њега за дуел са Пазарцима – каже Јоксимовић.

Улазнице за утакмицу продаваће се у понедељак од 14 часова на благајни испред јужне трибине стадиона “Чика Дача” по цени од 300 динара за источну и 400 динара за западну трибину. Напоменимо и то да купљене улазнице за источну и западну трибину против Партизана важе и за сутрашњу утакмицу.

Телевизија Арена Спорт обезбедила је директан пренос утакмице на свом Премијум 1 каналу, док ће Телевизија Крагујевац емитовати одложен снимак сусрета.

РФК1923 ТВ

P