“Црвени” поново у тренажном процесу

Под командом новог шефа стручног штаба Дејана Јоксимовића, фудбалери крагујевачког суперлигаша данас су кренули са припремама за предстојећу сезону у Супер лиги Србије, чији је почетак заказан за 9. јул.

Осим четворице играча којима је у међувремену истекао уговор, као и двојице младих репрезентативаца Србије, односно Црне Горе, Огњена Лукића и Милоша Брновића, првој прозивци новог шефа струке одазвали су се сви играчи који су бранили боје крагујевачког клуба у минулој сезони, у којој су “црвени” уз велике напоре успели да задрже суперлигашки статус.

Окупљене играче је у име управе поздравио Бранко Антић, председник Скупштине клуба, пожелевши им пуно успеха у предстојећој сезони.

Надамо се да ће наредна сезона бити још успешнија у односу на претходну. Нека наша жеља је да будемо бар у средини табеле, по могућству и у горњој половини. Ми ћемо се, као и до сада, потрудити да вама играчима обезбедимо неопходан мир и најбоље могуће услове за успешан рад – истакао је Антић, који је потом играчима представио новог-старог шефа струке Дејана Јоксимовића.

– Већина вас већ је имала је прилику да сарађује са Дејаном Јоксимовићем, тако да га не треба превише представљати. Његов избор за шефа стручног штаба није никакво “нужно решење” као што се то могло прочитати у појединим медијима, већ искључиво наша жеља да имамо стручни штаб сачињен од Крагујевчана и људи који истински воле и осећају овај клуб. Морам напоменути да је Раднички један од ретких клубова у Србији који се може похвалити чињеницом да увек има по пет-шест играча из Крагујевца у стартној постави. Наравно, тиме не умањујем значај играча са стране, који су увек добродошли и који својим играчким квалитетима дају немерљив допринос резултатима клуба – додао је Антић.

Спортски директор Радничког 1923 Славко Перовић саопштио је комплетан план и програм предстојећих припрема, које ће се обавити једним делом у Крагујевцу, а другим у Словенији.

– Припреме су кренуле једно два-три дана касније него што је првобитно планирано из простог разлога јер смо играчима желели да дамо нешто више времена за одмор након напорне сезоне, коју су због учешћа у баражу завршили нешто касније односу на друге суперлигашке екипе. План је да екипа у Крагујевцу тренира до суботе, да би потом у ноћи између суботе и недеље отпутовала за Словенију, у место Словењ Градец, где ће обавити базични део припрема за нову сезону. Планирано је да екипа током десетодневног боравка у Словенији одигра три припремне утакмице против екипа из Црне Горе, Бугарске и Републике Српске. Повратак у Србију предвиђен је за 29. јун, а већ 1. јула очекује нас генерална проба против црногорског прволигаша Петровца на свечаном отварању спортског комплекса господина Братислава Милановића у Доњој Трнави – открива Перовић.

Када је реч о играчком кадру, екипу су за сада напустили само играчи којима је истекао уговор на крају протекле сезоне, а то су Марко Гајић, Никола Андрић, Недељко Пишчевић и Саша Јовановић.

– Изузев Саше Јовановића, ту су све играчи који су доведени у зимском прелазном року. Показали су се као одлична појачања и дали су значајан допринос нашој борби за опстанак, док је са друге стране наш клуб њима пружио прилику за фудбалску реафирмацију. Верујем да ћемо до почетка првенства пронаћи адекватне замене за њих и да ћемо у нову сезону ући још јачи и конкурентнији у односу на претходну сезону – поручује Перовић.

Екипи је прикључено и пет момака из омладинског погона, који ће кроз добар рад на припремама покушати да изборе своје место у првом тиму крагујевачког суперлигаша.

– Ови играчи су својим играма и залагањем у дресу омладинске селекције, која је остварила велики успех освајањем шестог места на табели Омладинске лиге Србије, заслужили да добију шансу у првом тиму. То је нека врста награде за њих, али у исто време и јасан показатељ да ми озбиљно рачунамо на нашу децу и сигурно је да ће неко од тих дечака бити у конкуренцији за први тим наредне сезоне – уверен је Перовић.

РФК1923 ТВ

P