Крагујевачки суперлигаш јачи за искусног и доказаног интернационалца

Дефанзивна линија крагујевачког суперлигаша од данас је јача за Душана Цветиновића, искусног 33-годишњег штопера, који се после више од једне деценије играња у иностранству враћа на српску фудбалску сцену.

Снажни дефанзивац је пре одласка у печалбу наступао за шабачку Мачву, Динамо из Врања и ОФК Београд, а прва инострана дестинација била му је Швајцарска, где је играо за Волен и чувени Грасхоперс, да би потом две сезоне провео у Вадузу из Лихтенштајна.

Из престонице Лихтенштајна Цветиновић се преселио на крајњи север Европе, у Норвешку, где је добрим играма у дресу Хаугесунда привукао пажњу многих клубова, међу којима и француског Ланса, који га је најпре довео на позајмицу, а потом је са њим потписао и вишегодишњи уговор.

Интересантно је напоменути да је за Цветиновића у том периоду озбиљно “загризао” београдски Партизан, али француски клуб није имао намеру да препусти “црно-белима” поузданог штопера.

Након трогодишњег боравка у Француској и више од 80 одиграних утакмица у дресу Ланса, Цветиновић се лета 2018. године отиснуо на Далеки исток, у “Земљу излазећег сунца” Јапан, где је већ у првој сезони, носећи дрес Јокохама Мариноса, освојио Ј1 лигу.

Последњу сезону пре повратка у Србију искусни дефанзивац провео је у екипи Токушиме Вортис, са којом је изборио пласман у Прву лигу Јапана.

– Дуго сам играо изван Србије, тако да нисам баш превише упућен у квалитет домаће Супер лиге, али се надам да ћу својим искуством пружити значајан допринос екипи у предстојећој сезони. Верујем да ћемо имати успешну сарадњу и да ће екипа остварити зацртане такмичарске циљеве – изјавио је Цветиновић након потписивања једногодишњег уговора са крагујевачким клубом.

РФК1923 ТВ

P