“Црвени” од недеље у Словенији

Припреме за нову такмичарску сезону у Супер лиги Србије, која стартује 9. јула, фудбалери Радничког 1923 настављају у Словенији, у месту Словењ Градец, где ће боравити од 19. до 29. јуна.

Током десетодневног боравка у Словењ Градецу, Крагујевчани ће одиграти и три контролне утакмице, прву већ у среду, 22. јуна, против пљеваљског Рудара, члана Прве црногорске лиге. Друга провера изабранике тренера Дејана Јоксимовића очекује 26. јуна против бугарске Марице из Пловдива, са којом су “црвени” већ имали прилику да се састану током зимских припрема у Анталији, док ће у последњој контролној утакмици, која је предвиђена за 28. јун, фудбалери Радничког 1923 одмерити снаге са Борцем из Бањалуке, предвођеног доскорашњим тренером крагујевачког тима Ненадом Лалатовићем.

Раднички 1923 је један од ретких српских клубова који ће припреме за нову сезону обавити у иностранству, с обзиром да је већина суперлигашких екипа за своју летњу базу изабрала Златибор, који је такође био међу потенцијалним дестинацијама за базични део припрема крагујевачког тима.

– Мада је већина суперлигашких екипа стационирана на Златибору, ми смо и овога пута желели да главни део припрема обавимо изван Србије. Одлучили смо се за Словењ Градец, где имамо одличне услове за обављање тренинга. Имаћемо и три врло јаке провере против квалитетних ривала, које ће стручном штабу пружити јаснији увид у тренутну форму и могућности екипе. Сигурно је да ће овај десетодневни боравак у Словенији омогућити играчима да се у миру и одличним условима за рад адекватно припреме за изазове који их очекују у предстојећој сезони – поручио је пред одлазак у Словенију спортски директор Крагујевчана Славко Перовић.

Крагујевчане по повратку из Словењ Градеца очекује пријатељски дуел са црногорским прволигашем Петровцем на отварању спортског комплекса у Доњој Трнави 1. јула, а потом и завршни део припрема за нову суперлигашку сезону, коју “црвени” отварају гостовањем лазаревачкој Колубари 9. јула.

РФК1923 ТВ

P