Јоксимовић задовољан досадашњим делом припрема: “Све иде у жељеном правцу”

Фудбалери Радничког 1923 налазе се у Словењ Градецу, где темпирају форму за старт нове сезоне у Супер лиги Србије. “Црвени” су већ стигли да одраде неколико тренинга, а за сутра у 17.30 часова заказана је и прва контролна утакмице против пљеваљског Рудара у оближњем Радомљу.

Према речима шефа стручног штаба Дејана Јоксимовића, први утисци из Словеније су више него позитивни. Услови за рад су одлични, а љубазни домаћини чине све што је у њиховој моћи да изађу у сусрет гостима из срца Шумадије.

– Имамо јако коректне услове и амбијент да одрадимо све оно што смо планирали у овој фази припрема. На распологању нам је терен који само ми користимо, смештај је коректан, а домаћини су увек на распологању и све евентуалне проблеме јако брзо и лако решавају – истиче Јоксимовић.

Након интензивног рада на стицању кондиције у првом делу припрема, дошао је тренутак да се фокус пребаци на техничко-тактичке елементе игре.

– У овој фази припрема акценат ће бити на подизању функционалних способности играча, као и на успостављању, развоју и усавршавању модела игре. Немамо много времена на располагању, али за сада све иде у неком жељеном правцу. Припремне утакмице које нас очекују у наредном периоду показаће нам докле смо стигли у досадашњем раду – сматра Јоксимовић.

Прва провера форме изабранике тренера Дејана Јоксимовића очекује у среду од 17.30 часова против пљеваљског Рудара, члана Прве лиге Црне Горе. Ова утакмица пружиће стручном штабу јаснији увид у тренутне могућности екипе и дати им одговарајуће смернице за даљи рад.

– Очекујем да на овој утакмици играчи успешно имплементирају све оно што су радили на тренинзима претходних дана. План је да играју две екипе, по 45 минута. На тај начин ћемо моћи да проверимо све играче који су овде са нама и да их полако припремимо за оно што их очекује од 9. јула – наглашава Јоксимовић.

Шеф стручног штаба крагујевачког суперлигаша задовољан је како су се новајлије, Душан Стоиљковић и Душан Цветиновић, уклопиле у екипу и сматра да ће њих двојица својим играчким квалитетима дати једну нову димензију игри “црвених” у предстојећој сезони.

– Цветиновић је играч који би својим искуством, квалитетом и ставом требао да надомести одлазак неколицине играче на тој позицији централног дефанзивца. Надам се да ћемо у наредном периоду успети додатно да пооштримо конкуренцију у овој линији тима. Што се тиче Стоиљковића, то је играч изузетних моторичких способности, који може да одговори захтевима на више позиција у различитим системима игре. Са њим добијамо опцију више у нападачком делу тима – оценио је Јоксимовић.

У СЛОВЕНИЈИ 25 ИГРАЧА

На припремама у Словенији налазе се следећи играчи: Лазар Раичевић, Давид Спасојевић, Стојан Лековић (голмани), Александар Варјачић, Марко Јанковић, Никола Ковачевић, Душан Цветиновић, Алекса Дамјанац, Урош Благојевић, Љубиша Пецељ, Владимир Томовић, Никола Миличић, Милош Видовић, Урош Видовић, Драгољуб Срнић, Милош Брновић, Милош Милисављевић, Немања Томић, Стеван Ковачевић, Вељко Трифуновић, Душан Стоиљковић, Војо Убипарип, Марко Мирић, Ђорђе Јовановић и Ђорђе Максимовић.

Међу фудбалерима Радничког 1923 који брусе у форму у Словенији нема младог голмана Огњена Лукића, који тренутно брани боје омладинске репрезентације Србије на Европском првенству у Словачкој.

РФК1923 ТВ

P