Комбиновани састав Радничког 1923 надиграо Ужичане

У првој од две последње провере пред почетак пролећног дела првенства, фудбалери Радничког 1923 данас су на помоћном терену стадиона “Чика Дача” победили ужичку Слободу са 3:0 (1:0).

Шеф стручног штаба Крагујевчана Зоран Милинковић одлучио је да мало “измиксује” састав, како би сачувао главнину снага за сутрашњу “генералку” против Тимока из Зајечара. И у тако комбинованом саставу Раднички 1923 се показао као знатно бољи ривал у односу на српсколигаша из Ужица.

Победу крагујевачког суперлигаша најавио је Борисав Бурмаз, који је у 12. минуту казнио неодлучност голмана Слободе Вукашиновића. Имао је млади нападач још неколико прилика да до одласка на одмор увећа свој голгетерски салдо на овој утакмици, али му је фалило прецизности у завршници.

Вреди истаћи и добру соло акцију Вељка Трифуновића из 21. минута, када се после бега по левој страни нашао “очи у очи” са голманом Слободе Вукашиновићем, али није успео да га савлада.

На другој страни, Ужичани су најближи поготку били у 25. минуту. Ђорђиловић је неометан шутирао искоса са леве стране, а Лазар Раичевић сјајном интервенцијом спречио резултатско поравнање.

Друго полувреме донело је још две лопте у мрежи српсколигаша из Ужица. Прво је Ристовић у 57. минуту на ефектан начин, разорним ударцем искоса са десне стране, дуплирао предност крагујевачког тима, да би победу Шумадинаца “оверио” брзоноги Максимовић после муњевитог контранапада десетак минута касније.

Последњу проверу пред почетак пролећног дела првенства фудбалери Радничког 1923 имаће сутра од 13 часова на главном терену стадиона “Чика Дача” против Тимока из Зајечара.

РАДНИЧКИ 1923 – СЛОБОДА (У) 3:0 (1:0)

КРАГУЈЕВАЦ

Помоћни терен стадиона “Чика Дача”.
Судија: Павле Илић (Крагујевац).
Стрелци: Бурмаз у 12, Ристовић у 57. и Максимовић у 67. минуту за Раднички 1923.

РАДНИЧКИ 1923: Раичевић, Јанковић, Пецељ, Милановић, Лакићевић, У. Видовић, М. Видовић, С. Ковачевић, Ристовић, Трифуновић, Бурмаз. Играли су још: Спасојевић, Миликић, Гвозденовић, Петровић и Максимовић.

СЛОБОДА (У): Вучашиновић, Миловановић, Миличић, Глишовић, Крсмановић, Станић, Ђорђиловић, Ивановић, Томић, Јанковић, Гајић. Играли су још: Ђоковић, Веселиновић, Шушњар, Лучић, Катић, Марковић и Милекић.

P