Кадети спремни за старт нове трке за бодове

Ближи се полако старт нове такмичарске сезоне у лигaма млађих категорија на територији Фудбалског савеза региона Западне Србије. Наша кадетска селекција, предвођена тренером Душаном Ђорђевићем, покушаће да у предстојећој сезони надмаши резултат из претходне, коју је окончала на високој трећој позицији Прве кадетске лиге ФСРЗС.

Пред тренером Ђорђевићем је деликатан задатак, будући да ће морати да крене из почетка са једном новом и веома талантованом генерацијом фудбалера. Ради се о момцима који су прошле сезоне у конкуренцији старијих ривала успели да освоје прво место у Другој кадетској лиги ФСРЗС, што је јасан показатељ њиховог квалитета и талента.

Међутим, пред овим младићима је дуг пут непрекидног усавршавања и фудбалског описмењавања, како би једнога дана стасали у квалитетне играче, који ће моћи да конкуришу за први тим.

– Свака селекција играча носи своје позитивне и негативне особине, па тако и ова. Ми ћемо у наступајућем периоду настојати да негативне ствари сведемо на минимум, а позитивне да подигнемо на што виши ниво, па ћемо видети какав ће крајњи резултат бити. – оцењује тренер Ђорђевић потенцијал младих нада нашег клуба.

Иако би на основу пласмана Раднички 1923 у новој сезони требао да има две екипе у Првој кадетској лиги ФСРЗС, на крају је процењено да се ипак у сезону крене са једним тимом. Припремни период ушао је у своју завршну фазу, а оцена је да ће ова екипа Радничког 1923 спремно дочекати старт трке за бодове.

– Клуб нам је изашао у сусрет и омогућио максималне услове и термине за нормалан рад. Кроз тренинге и припремне утакмице проверили смо све дечаке који конкуришу за тим, тако да са јасном сликом улазимо у нову сезону, уз жељу да деца првенствено напредују и остваре што је могуће бољи пласман на крају такмичења. – апострофирао је Ђорђевић.

Такмичење у Првој кадетској лиги ФСРЗС стартује наредног викенда, а наша екипа ће у првом колу бити домаћин Слоги из Пожеге.

P