Петлићи распуцани на завршетку сезоне

Петлићи Радничког 1923 победили су данас на помоћном терену стадиона “Чика Дача” Аполон 4 са 6:1 (4:1), у утакмици последњег, 7. кола плеј-оф фазе Лиге петлића Фудбалског савеза града Крагујевца. Екипа тренера Душана Николића такмичење је завршила на другој позицији иза краљевачког Аполона, једине екипе која је успела да савлада наше петлиће у овој сезони.

Наши петлићи били су врло расположени и распуцани на данашњој утакмици са вршњацима из Аполона 4. Блистао је талентовани Урош Сремчевић, који је свом бившем клубу “спаковао” четири гола. Убедљивој победи Радничког допринели су још и Ристовић и Живадиновић, док је једини гол за екипу Аполона 4 постигао Чукић.

Тренер ове генерације фудбалера Радничког Душан Николић сматра да је протекла сезона била веома успешна и да су деца показала видан напредак у више аспеката.

– Сезону смо окончали као другопласирана екипа у плеј-офу, са свим победама и поразом од директног конкурента за прво место Аполона из Краљева, коме овом приликом честитам на трофеју. Мислим да су деца значајно напредовала како у фудбалском смислу, тако и у погледу одговорности, понашања, дисциплине и рада на тренинзима, што је јако битно за њихов даљи развој. – истакао је Николић.

Највреднији резултат у сезони сигурно је освојено прво место на финалном турниру Лиге будућих шампиона за територију читаве Србије, као доказ квалитетног рада и огромног талента ових дечака.

– Након тријумфа на такмичењу Лиге будућих шампиона у Крагујевцу, стекли смо право наступа на финалном турниру за територију читаве Србије на Златибору, где смо освојили прво место. Свакако да је то круна ове сезоне, иако остаје мали жал што нисмо успели да поновимо овај успех и у Лиги петлића ФСГКГ. – додао је Николић.

РАДНИЧКИ 1923 – АПОЛОН 4 6:1 (4:1)

Помоћни терен стадиона “Чика Дача”
Судија:
Марко Дачовић (Крагујевац)
Помоћници: Зоран Шнеблић, Борис Гагић (Крагујевац)
Стрелци: Сремчевић у 7, 35, 49. и 69, Ристовић у 11. и Живадиновић у 23. минуту за Раднички 1923, а Чукић у 3. минуту за Аполон 4.

РАДНИЧКИ 1923: Недовић, Ристовић, Петронијевић, Пршић, Павловић, Станишковић, Бошковић, Мићић, Живадиновић, Ракићевић, Сремчевић.

АПОЛОН 4: Черњак, А. Банзић, Н. Димитријевић, Д. Димитријевић, Отовић, Ђаловић, Чукић, Павловић, Јовановић, Д. Ђорђевић, Коларевић.

P